El regidor de Cultura, Domingo Pérez, ha informat que el pròxim 27 d’abril se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa a Torrevella. L’esdeveniment tindrà lloc en les Piscines Naturals del Passeig Marítim Juan Aparicio a les 17.00 hores de la vesprada.

Segons ha indicat l’edil, per a commemorar aquesta destacada data, l’Ajuntament de Torrevella, l’Institut Municipal de Cultura i l’Escola Municipal de Dansa, amb la col·laboració de les acadèmies de dansa de la ciutat, han organitzat la «VII Marató de Dansa a peu de Carrer» i l’espectacle de dansa contemporània «Free Plau» a càrrec de la companyia Xarxa Fox dirigida per Cristina Rabasco.

La marató comptarà amb la participació de les escoles de dansa locals i comarcals, coordinades pel Centre de Dansa Lola Morales i Arantxa Blanco. D’aquesta manera, els centres que formaran part de l’acte són: Arrels. Escola de Dansa i Espai Holístic, Dharma Escola de Ball, l’Escola Municipal de Dansa, l’Escola Soul Danse Studio, l’Acadèmia de Dansa QK, l’Escola de Dansa María de l’Àngel, l’Escola de Ball Paia’s, l’estudi de Dansa Jacqueline Sánchez i el centre Ariel Muñoz Pereira Danzalusión.

El Dia Internacional de la Dansa es porta celebrant als països de tot el món cada 29 d’abril des de l’any 1982, tal com el va establir la Unesco. Aquesta data va ser triada per a commemorar el dia del naixement de Jean-Georges Noverre, el creador del ballet modern.

Aqueix dia les companyies, escoles, organitzacions i particulars de tot el món duen a terme activitats dirigides al públic general, amb espectacles, classes obertes, assajos a l’aire lliure, conferències, exposicions, publicacions en mitjans de comunicació i espectacles de carrer.

A més, cada any la Unesco sol·licita a una personalitat reconeguda d’aquest art que redacte un missatge que després és difós mundialment. A Torrevella es farà la lectura d’aquest manifest abans de començar les actuacions.