Precedit dels cinc congressos anteriors que van tindre com a escenari Palafrugell (Girona), Candás (Astúries), Mayorga de Campos (Valladolid) i la nostra pròpia ciutat, i emmarcat en la celebració del 67 CERTAMEN INTERNACIONAL D’HAVANERES I POLIFONIA DE TORREVELLA, es convoca la sisena edició del CONGRÉS INTERNACIONAL DE L’HAVANERA TORREVELLA 2021, que pretén ser un moment d’estudi, anàlisi i reflexió.

Es desenvoluparà els dies 22 i 23 de juliol, en format telemàtic, organitzat pel Patronat Municipal d’Havaneres en col·laboració amb la Seu Universitària de Torrevella de la UA.

En aquest congrés es presentaran ponències i comunicacions a càrrec d’especialistes d’universitats espanyoles i llatinoamericanes, conservatoris de música i diverses entitats docents i acadèmiques.

Les línies temàtiques sobre les quals es desenvoluparà el Congrés seran:

-Origen i gènesi de l’havanera

-Desenvolupament de l’havanera

-Principals manifestacions de l’havanera

-L’havanera a Llatinoamèrica

-La lletra de les havaneres

-Torrevieja i el Certamen d’Havaneres

-L’havanera a Espanya

-L’havanera com a Patrimoni

-La història i l’havanera

-L’havanera en el context de la música coral.

El VI Congrés Internacional de l’havanera estarà obert a estudiants i titulats de Llicenciatura, Grau, Màster i Doctorat d’Història i Ciències de la Música, d’Història de l’Art, Literatura, Història, Filologia i altres titulacions afins; estudiants i titulats d’ensenyaments professionals i superiors de música; professionals en actiu en l’àmbit de l’ensenyament musical, de la direcció coral, de la documentació, de la gestió i de la interpretació.

L’enviament de propostes de comunicació es pot realitzar a través de la pròpia web del Patronat d’Havaneres. Més informació en www.habaneras.org