La Regidoria de Cultura comunica que del 4 al 6 de setembre i de l’1 al 8 de novembre, Torrevella acollirà FICSEM, la I edició del Festival Internacional de Cinema Social i Ecològic del Mediterrani. Aquest festival, dins del marc de concursos cinematogràfics internacionals de 2020, ha triat la ciutat salinera com a primera ubicació per a la seua celebració.

Començarà al setembre, amb tres dies de projeccions, conferències i trobades amb grans artistes de gran reconeixement nacional, que acompanyaran als assistents en el visionat i xarrades durant el 4, 5 i 6 de setembre als Cinemes IMF i altres enclavaments de la localitat. FICSEM continuarà al novembre, amb una setmana de concurs i projeccions de projectes nacionals i internacionals.

Per als esdeveniments de setembre, el festival comptarà com a convidats amb el conegut actor Fernando Tejero, Pau Poch (Merlí), Alba Rico (Violetta), Javier Bódalo (Els Serrano), Lucía Díez (L’altra mirada) i Piluca Baquero (productora). Durant els tres dies de setembre, aquests convidats participaran en les projeccions i xarrades, així com en diverses activitats que es realitzaran al costat de comerços locals de la ciutat.

Conscienciats amb els canvis globals actuals, FICSEM cerca a més situar el Mediterrani com a enclavament indispensable per al canvi cultural i ecològic del nostre entorn.

El festival naix amb un ampli compromís amb la societat, especialment la torrevejense, en ser aquesta la que albergarà aquesta primera edició. Per això, a més de cooperar amb projectes ecològics de la ciutat ha triat a la ong Aliments Solidaris com a agent social amb el qual col·laborar.

Per a adquirir una invitació per a algun dels esdeveniments de FICSEM serà necessària la donació d’un mínim de 1kg d’aliments no peribles que serà donat a Aliments Solidaris. Els punts de recollida són la seu d’Aliments Solidaris, el Centre Cultural Verge del Carmen i els Cinemes IMF (aquest últim només durant els dies de festival). Entregant l’aliment i identificant-se amb el seu nom i DNI l’assistent podrà triar l’esdeveniment al qual desitja assistir i rebrà la invitació per a aquest. Els punts de recollida estaran oberts fins a dos dies abans de l’inici del festival. També podrà adquirir-se prèviament a cada esdeveniment.

Tots els esdeveniments es realitzaran amb les mesures sanitàries preventives disposades per la Generalitat Valenciana d’acord amb la situació de la COVID-19.

Divendres, 4 de setembre, 18.15 h als Cinemes IMF

Projecció de Dalia

Trobada i xarrada amb Alba Rico (Violetta) i Itziar Castro (Pells)

Dissabte, 5 de setembre, 18.15 als Cinemes IMF

Projecció de l’art com mig transformadora

Trobada i xarrada amb Javier Bódalo (30 monedes, Els Serrano) i Alberto Velasco (Vis a vis)

Diumenge, 6 de setembre, 18.15 als Cinemes IMF

Projecció El Silenci Trencat

Trobada i xarrada amb Piluca Baquero (producció) i Lucía Díez (L’altra mirada)

Adreces de lliurament d’aliments i recollida d’invitacions:

Aliments Solidaris

Carrer Sant Pasqual, 227

03182 Torrevieja, Alacant

Centre Cultural Verge del Carmen

Calle de la Mar, 28

03182 Torrevieja, Alacant

Web http://ficsem.com

Instagram @ficsem

Contacte: hello@ficsem.com