La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Torrevella va presentar la setmana passada el cicle de cinema Mujeres de cineˮ, una proposta que es durà a terme amb motiu de la celebració del 8M, Dia Internacional de la dona. D’aquesta manera, la institució pretén reivindicar i destacar el paper de la dona en el seté art, amb una iniciativa que s’ha realitzat en col·laboració amb Mujeres de cine.

El cicle inclourà tres llargmetratges dirigits i protagonitzats per dones, que estaran disponibles de manera gratuïta per al seu visionat durant tres caps de setmana del mes de març. Per a promocionar la iniciativa, s’ha llançat també una campanya publicitària amb opis, lones i cartelleria als carrers de la localitat, sota l’eslògan “Elles van obrir el camí. Nosaltres el continuamosˮ.

El cicle de cinema té com a propòsit principal recordar a les dones que han precedit i aplanat el camí a les joves de les noves generacions. No obstant això, la iniciativa també reivindica la figura d’aquelles que han continuat i continuen la seua labor, dia a dia, incansablement, perquè l’espai d’igualtat conquistat no es tanque.

D’aquesta manera, el seté art constitueix un àmbit idoni per a analitzar la percepció del món a través dels ulls de la feminitat. Les tres projeccions tindran lloc al llarg del mes de març, els dies 12, 13, 14, 19, 20, 21, 26 i 27, i arran d’elles es podrà reflexionar sobre la dona del nostre temps i acostar-nos a les generacions femenines anteriors de mà de les nostres cineastes.

En primer lloc, del 12 al 14 de març, es podrà veure la pel·lícula El glorioso caos de la vida, dirigida en 2019 per Shannon Murphy i que té com a protagonista a Eliza Scanlen. En aquesta producció, Milla, una adolescent greument malalta, s’enamora d’un traficant d’estar per casa anomenat Moses, donant així començament al pitjor malson que podrien imaginar els seus pares. No obstant això, l’amor i les ganes de viure de Milla faran que tots a la seua al voltant aprenguen a veure el món amb els seus mateixos ulls.

Posteriorment, del 19 al 21 de març, estarà disponible el documental Rol & Rol, dirigit per Chus Gutiérrez. En ell, s’explora el paper que exerceixen els mitjans de comunicació, la publicitat i la ficció en la construcció de rols femenins, i com aquests models afecten la manera de pensar de la societat, i particularment de les dones.

Finalment, del 26 al 28 de març, es podrà veure la pel·lícula Invisibles, de 2020, dirigida per Gracia Querejeta i protagonitzada per Emma Suárez, Adriana Ozores i Nathalie Gorg, entre altres. La producció reflecteix la vida de Julia, Elsa i Amelia, tres amigues que un dia van decidir eixir a caminar juntes una vegada per setmana. El que va començar com una mera distracció i com una manera de fer exercici, s’anirà convertint a poc a poc en un hàbit quasi obligatori, ja que aquests passejos els serveixen també per a estar informades del que els ocorre a cadascuna d’elles.

Per a poder realitzar el visionat d’aquestes tres pel·lícules, aquells que desitgen formar part del cicle en línia “Mujeres de cineˮ, hauran d’enviar un correu a una de les següents adreces: igualdad@torrevieja.eu o agua.serviciossociales@torrevieja.eu

En l’email s’haurà d’indicar la pel·lícula que es desitja veure i confirmar el correu electrònic on l’espectador vulga que se li envie el link per a poder accedir a la seua visualització. El termini límit per a qualsevol de les tres pel·lícules serà tres dies abans de la data de la seua projecció. A més, l’aforament estarà limitat a 150 visualitzacions per pel·lícula.

Tot aquell que ho desitge, podrà accedir també mitjançant un banner de la pàgina web de l’Ajuntament de Torrevella (www.torrevieja.es) per a obtindre la inscripció i poder veure les pel·lícules.