El regidor de Joventut, Víctor Ferrández, ha informat que ja està obert el termini de presentació de l’II Concurs de Curtmetratges ‘Torrerífico’. Aquesta iniciativa es realitza a través de la Seu de la Universitat d’Alacant a Torrevieja en col·laboració amb les Regidories de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Torrevieja i l’Associació Juvenil La Comarca. El termini de presentació d’aquests treballs, que han de tenir una durada màxima de cinc minuts, haver sigut gravats amb el mòbil i tenir una temàtica relacionada amb el terror, acaba el 22 d’octubre de 2018.

Aquest concurs, en el qual pot participar qualsevol persona física major de 14 anys, és fruit del conveni entre la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Torrevella per a l’establiment d’una seu universitària. En aquest sentit, l’edil de Joventut ha destacat les iniciatives que s’estan desenvolupant gràcies a aquest conveni i que estan afavorint als més joves de la ciutat. «Creem l’hora universitària que és una conseqüència de l’hora jove en la qual escoltem les inquietuds i interessos que tenen i intentem, amb l’ajuda de la seu de la UA, que es puguen dur a terme i desenvolupen la seua creativitat. En aquest cas, ‘Torrerífico’ és una aposta per la creació cultural. Els donem una oportunitat perquè mostren les seues produccions audiovisuals i els incentivem perquè seguisquen per aquesta línia», ha dit Ferrández.

Els curts aspirants als premis han de tenir una durada màxima de 5 minuts (incloent els crèdits) i presentar-se en format vídeo digital gravat mitjançant un telèfon mòbil. A més han d’estar realitzats en qualsevol idioma oficial de la Comunitat Valenciana, amb guions originals i inèdits, no premiats en concursos anteriors. Si la banda sonora conté música, ha de ser original o sense problemes de drets d’autor, sent responsable l’autor o autora que així siga.

El curtmetratge ha de tenir predominantment una temàtica de terror (en el sentit més ampli: des de terror psicològic fins a paròdies còmiques del terror).

S’estableixen dos premis al millor curtmetratge. Un d’ells atorgat amb un jurat, dotat amb 300 € i que tindrà en compte sobretot els aspectes estètics i artístics, i un altre que serà triat pel públic, dotat amb 100 € .

Les obres han d’estar produïdes després de l’1 de gener de 2017. La presentació de les mateixes pot fer-se fins al 22 d’octubre d’enguany mitjançant l’ús de WeTransfer amb un arxiu .zip a l’adreça electrònica: sede.torrevieja@ua.es.

Més informació en https://www.boua.ua.es/pdf.asp?pdf=4820.pdf