L’alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, ha condemnat qualsevol forma de violència, tant física com verbal, que tinga el seu origen en l’orientació sexual i en la identitat de gènere, afirmant que no són possibles les polítiques d’Igualtat sense els ajuntaments, i reivindica la necessitat de dotar a les Entitats Locals de finançament suficient per a dur a terme les competències en aquesta matèria que permeten assegurar la implantació adequada de totes les iniciatives necessàries per a garantir la igualtat efectiva de les persones.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (28 de juny), ha penjat la bandera arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament, la qual es mantindrà sobre la seua façana fins dilluns que ve 29 de juny.

Els i les socialistes de la comarca de la Muntanya llancen la campanya virtual “+ Orgull” per a reforçar la visibilitat del col·lectiu LGTBI i mostrar amb orgull la diversitat de la nostra societat. Aquesta campanya es donarà a conéixer en les xarxes socials el diumenge 28 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull.

“+ Orgull”, consta de dos vídeos de curta duració on participen Rubén Martínez, secretari comarcal d’Igualtat dels Socialistes de la Muntanya i, com a protagonistes de la campanya, tres referents en la lluita per la igualtat al nostre país com són Bibiana Aído, Ministra d’Igualtat durant la segona legislatura del president Zapatero i actualment representant d’ONU Dones a l’Equador; Carla Antonelli, diputada socialista en l’Assemblea de Madrid i activista LGTBI; i Carmen Montón, que va ser Consellera i Ministra de Sanitat en els Executius de Ximo Puig i Pedro Sánchez i actualment, és ambaixadora observadora permanent d’Espanya davant l’Organització d’Estats Americans (OEA).

Sota el lema “Dones LTB: Sororitat i Feminisme”, l’Ajuntament d’Elx s’ha sumat a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb un programa especial de ràdio en directe, retransmés a través de les xarxes socials municipals, per a donar visibilitat al col·lectiu i instar la tolerància i igualtat en la qual han col·laborat entitats com a CCOO, IES Cayetano Sempere, DIVERSA, Entenem i Joventut Dissidents d’Elx i de la Corporació Municipal, així com el col·lectiu LGTBI.

La bandera arc de Sant Martí, símbol de la diversitat sexual i de gènere, oneja al balcó de la casa consistorial de Finestrat. Entre les accions promogudes des del consistori en aquesta matèria se celebren a les aules el taller «Sí diferents, però no desiguals» en els quals es promou des d’edats primerenques el respecte per la diversitat afectiu-sexual, la diversitat familiar i per totes les expressions d’amor i identitats de gènere, visibilitzant la seua existència i lluitant contra l’assetjament i les agressions per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

Amb l’aprovació de la moció a l’Ajuntament de El Campello s’acorda dur a terme mesures per a promoure el respecte i l’autoestima, estudiar l’elaboració d’un pla local LGTBI que reculla els recursos per a dur a terme les referides mesures, activitats, campanyes de sensibilització i totes les accions que resulten necessàries per a acabar amb situacions de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o de grup familiar.

Així mateix, aquesta proposta conjunta recull l’acord de sol·licitar al Govern Central la “despatologización de les identitats trans i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats” i l’aprovació de la “Llei Integral LGTBI”.