La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigeix María Dolores Padilla, ha preparat una àmplia programació en Les Cigarreras per al període d’abril a juny, composta per més de 50 propostes d’exposicions, concerts, obres de teatre, cinema, tallers i visites guidas.

EXPOSICIONS: a l’actual que s’exhibeix en la Caixa Blanca, «La fotografia: relat personal d’una generació. Nova col·lecció Pilar Citoler” li donarà el relleu el 16 de maig «Sistema Operatiu. Col·leccions» de Daniel G. Andújar i que ve organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. A més, estarà Photoalicante a la sala audiovisual de la caixa Blanca.

MÚSICA: entre altres activitats comptarem amb tres noves sessions Movistar+, un cicle d’alumnes del Conservatori «Oscar Esplá», l’homenatge a Charles Aznavour de la mà de Jose Luis Gualda dissabte que ve 6, així com concerts escolars i audicions didàctiques de la Banda Simfònica Municipal i cites amb «Swing Time» a l’abril i juny.

TEATRE I CINEMA: Teatre amb Enclavats que presentarà «Vídeo 84» en la Caixa Negra al maig. El cinema serà un dimecres al mes des de la plataforma Movistar+, al costat del cita anual amb la «Mostra de curtmetratges alacantins» en la qual es visualitzaran els projectes seleccionats el 8 de juny.

VISITES GUIADES: Dissabte que ve es programa a les 11.30 hores visita guiada i taller familiar entorn l’exposició de Pilar Citoler. En major i juny hi haurà altres tres més de la Mostra de Daniel G. Andújar.

Altres activitats programades

DIA DEL LLIBRE: se celebrarà el 27 d’abril amb compte-contes, tallers, conferències etc.

DIA DELS MUSEUS: el 18 de maig celebrem el «DIM, Dia Internacional dels Museus», que enguany porta com a lema «Els museus com a eixos culturals: El futur de la tradició”.

MERCAT DE DISSENY: tindrà lloc el divendres 7 i dissabte 8 de juny en l’Assecador, amb lliure accés.

FORMACIÓ: ELABORANTES és un programa formatiu que vol donar resposta a les necessitats de tots els agents que participen en el sector cultural. Al llarg de 2019 es programaran 48 espais formatius impartits per professionals i experts del sector que abastaran qüestions relatives a totes les àrees pròpies de la gestió cultural. És un projecte emmarcat en l’estratègia EDUSI – Alacant, Àrea Les Cigarreras de l’Ajuntament d’Alacant.

Es pot consultar tota la informació completa en la web http://www.alicante.es/es/equipamientos/centro-cultural-cigarreras