“Totem lloba” de Verónica Echegui s’alça amb el Ficus d’Or en el XXII Festival de Cinema de Sant Joan d´Alacant

“Totem lloba” de Verónica Echegui s’alça amb el Ficus d’Or en el XXII Festival de Cinema de Sant Joan d´Alacant

Per primera vegada, en vint-i-dos anys d’història del Festival, ha coincidit que el guanyador del Ficus d’Or siga el mateix que l’atorgat per l’Acadèmia de Cinema en els Premis Goya el febrer passat en la categoria de millor curtmetratge de ficció. L’obra premiada en la Gala de Clausura que es va celebrar aquest dissabte a Sant Joan d´Alacant, parla sobre les tradicions masclistes i les pors que una xica pateix quan és convidada a les festes del poble d’una amiga, en el qual els homes, disfressats de llops, ixen a la caça de totes les joves. «Moltes gràcies al municipi de Sant Joan d´Alacant per haver triat el nostre curt i als membres del jurat per haver-lo votat i per haver decidit que Totem lloba mereix el Ficus d’Or, que és un premi molt important. L’equip l’ha rebut amb molta alegria» van ser les paraules que la directora Verónica Echegui va transmetre a través d’un vídeo. El Ficus d’Or Honorífic va ser entregat al muntador Pablo Blanco en reconeixement a tota una carrera dedicada al muntatge cinematogràfic i amb la qual ha collit nombrosos premis, entre ells tres Premis Goya. Des del faristol Blanco va declarar «he muntat molts curts, m’han donat molta experiència i em van donar moltes taules. Quan vaig passar a muntar llargmetratges em vaig trobar més segur. Els festivals són els únics que aconsegueixen que es continuen fent curts. Moltes gràcies al Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant, a partir d’ara el consideraré entre els meus amics».

La resta del palmarés el completen el Ficus de Plata Cultura de Sant Joan d´Alacant que va anar a parar al curtmetratge d’animació “Good Night Mr. Ted” del director Nicolás Sole. El Ficus de Plata Ens Movem, que recompensa als treballs de temàtica social, li va ser entregat a “La prima cosa” de la directora Shira Ukrainitz i el director Omar Razzak. El seu curtmetratge tracta sobre els esforços d’un pallasso a alegrar la difícil situació dels xiquets fugits o hospitalitzats com a producte dels conflictes bèl·lics. El curtmetratge “La perrera” d’Emilio López va rebre el Ficus de Plata Universitat Miguel Hernández a la millor obra produïda per escoles de cinema, en aquesta ocasió el director va realitzar el seu projecte en la ESCAC.

Els Ficus de Plata relacionats amb la millor direcció va anar a parar a Ana Lambarri pel seu curtmetratge sobre la violència de gènere titulat “36”, el millor guió per a Julio Mas i Carmen Mas per “El silencio en las flores” i a la coneguda actriu Carmen Machi, protagonista de la sèrie “Aida” o pel·lícules com la recent ”Amor de madre”, li va ser concedit el Ficus de Plata a la millor interpretació pel seu paper d’alcaldessa corrupta en “Mindanao” de Borja Soler.

L’organització del Festival ressalta el gran interés que aquesta edició ha tingut entre els directors de cinema que, desplaçant-se des de diferents punts de la geografia espanyola, s’han acostat a Sant Joan d´Alacant per a presentar els seus curtmetratges en pantalla gran i interactuar amb el públic.

PALMARÉS:

-Ficus d’Or Sant Joan d’Alacant a la millor obra per a TOTEM LLOBA de Verónica Echegui.

-Ficus de Plata Cultura Sant Joan a la millor obra d’animació per a GOODNIGHT MR. TED de Nicolás Sole Allignani.

-Ficus de Plata Ens Movem a la millor obra de temàtica social per a la PRIMA COSA de Shira Ukrainitz i Omar Al Abdul Razzak.

-Ficus de Plata Universitat Miguel Hernández a la millor obra produïda per escoles de cinema per a la GOSSERA d’Emilio López, procedent de la ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).

-Ficus de Plata a la millor direcció a ANA LAMBARRI, per ’36’.

-Ficus de Plata a la millor interpretació a CARMEN MACHI, per ‘Mindanao’.

-Ficus de Plata al millor guió a JULIO MAS ALCARAZ i CARMEN MAS CHOCLÁN, per ‘El silencio en las flores’. 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X