Música Zero s’acomiada d’aquest any amb tres concerts de bandes i artistes emergents que diran #Adiós2020, en acústic i de manera telemàtica, aquest 29 de desembre, a partir de les 18:00 hores al canal de YouTube i la pàgina de Facebook de l’associació. El cantant Otto i els grups VizAt i Alabayos s’encarregaran de «clausurar un any que ha resultat molt perjudicial per a la indústria musical i la cultura en general, a causa de la manca de suport als col·lectius d’artistes durant la crisi provocada per la covid- 19», han explicat des Música Zero.

Malgrat tot, «el confinament ha estat també una etapa en què molts grups i artistes s’han parat a pensar i han forjat projectes», han assenyalat, com és el cas dels protagonistes de # Adiós2020. L’oriolà Otto va presentar el seu primer EP debut a la fi de el passat mes de novembre, mentre que VizAt continua presentant els seus temes alhora que ofereix concerts per la província d’Albacete i Alabayos presentar també el seu primer recopilatori el passat mes de juliol, unint així el «talent emergent que neix i habita en la nostra província i voltants i que es podrà veure demà en aquest triple concert» que s’emetrà des Oasis Studio Alacant.

En aquest sentit, # Adiós2020 arrencarà amb l’actuació en solitari de OTTO a les 18:00 hores des del canal de YouTube de Música Zero i la seua pàgina de Facebook, a què seguiran els cinc components de VizAt qui interpretaran els seus temes en acústic a les 19:30 hores, seguits de Alabayos a les 21:00 hores. Les actuacions, amb caràcter gratuït, tindran una durada aproximada de 20 minuts i romandran disponibles en format de redifusió a les xarxes socials de Música Zero.

Aquestes tres actuacions se sumen a el cicle de concerts que de manera anual organitza Música Zero, sota el nom de ‘Música des Zero’, a les places d’Alacant amb motiu de la Setmana Jove d’Alacant. No obstant això, l’associació tenia previst celebrar el passat mes d’octubre la cinquena edició d’aquesta activitat, però «la situació d’incertesa que ha generat el coronavirus ens ha obligat a ajornar les dates, a més de transformar l’activitat a un format en línia, per el que aquest any fem servir #Adiós2020 com una edició especial per commemorar aquest cicle, que esperem reprendre de manera presencial quan les condicions sanitàries ho permetin», han detallat des de l’associació.

Una de les característiques que manté aquest nou format de ‘Música des Zero’ # Adiós2020 és l’aposta per donar suport i oferir la màxima visibilitat als grups emergents de la província, ja que els protagonistes d’aquest certamen formen part del catàleg d’artistes #ArtistaALC que Música Zero va posar en marxa a principis d’any i que, al llarg d’aquest 2020, ha aconseguit reunir a una trentena de bandes i cantants d’Alacant, Múrcia, València i Albacete. «La celebració d’aquestes activitats, a més de promoure entre altres aspectes l’oci responsable i segur juvenil, permet començar a professionalitzar a les bandes, així com promoure l’ocupabilitat en el sector musical, ja que les bandes i artistes poden mostrar el seu talent sobre l’ escenari i apreciar la reacció per part de públic jove que gaudeix de les seues actuacions», incideixen.

Amb la celebració d’aquest concert, que compta amb la col·laboració i el patrocini de Consell de la Joventut d’Alacant i de la regidoria de Joventut – Centre 14 de l’Ajuntament d’Alacant, Música Zero aconsegueix executar el 100% del seu pla de treball de 2020, aconseguint així esquivar els efectes de la crisi de l’coronavirus a través de la recerca de nous formats i espais a què adaptar les activitats plasmades a principis d’any, entre elles, l’exposició de fotografia ‘Fotògrafs units per la música’, els seus cursets formatius i la primera edició de l’certamen de rap i poesia contra la violència contra les dones #Coñonudo!