El Servei de Cultura de la UA i la Seu Ciutat d’Alacant posen marxa el Cicle de Música Contemporània amb tres propostes de música de cambra dels segles XX i XXI, que va començar el pasat divendres 15 de febrer en les instal·lacions de la Seu de Sant Ferran, 40. Amb aquest cicle la Universitat d’Alacant reivindica i recupera una proposta musical singular i arriscada, un tipus de música que va ser referent a Alacant durant anys. Es tracta d’una activitat de minories, sens dubte, i la Universitat assumeix el repte de portar endavant aquesta iniciativa cultural.

Els intèrprets de la primera cita van ser Jesús Núñez i Lidia Muñoz, integrants del Duo Lisus, un duo de saxos que faran sonar peces del seu CD Diálogos, estrenat l’any 2015 a Estrasburg amb un gran èxit internacional. Aquest treball presenta un recorregut compositiu actual i mostra les enormes possibilitats sonores del saxofon. L’alacantí Vicent Berenguer ha escrit una obra per a aquest duo, que es va estrenar en aquest concert

La segona sessió del cicle serà el 15 de març, a la Seu de Sant Ferran a les 20 hores, un concert en el qual Jacobo Díaz (oboè) i l’actriu Cynthia Luque presentaran el seu disc Simbelar para una Metamorfosis. Els protagonistes interpretaran les dues obres de les quals pren el nom el seu disc: «Simbelar» d’Alfonso Romero i «Metamorfosis» de Britten.

El cicle finalitzarà el 18 de maig amb la pianista Silvia Gómez, a la Seu de Ramón y Cajal, 4, a les 12 hores. Aquest concert, titulat Diàleg Musical al voltant de 4 premis nacionals valencians, inclou peces del compositor valencià Javier Darias, guardonat enguany amb el Premi Nacional de Composició, un guardó que ha sigut concedit en altres ocasions a músics valencians, com comenta Silvia Gómez, per la qual cosa en el concert «es trobaran tots ells juntament amb altres autors a través dels quals farem un recorregut per diferents tendències estètiques». Entre els compositors triats, se’n troben alguns de consagrats com Joaquín Rodrigo, Benjamin Britten, Carles Santos, Luciano Berio o l’esmentat Javier Darias, fins als prolífics Paco Toledo, Eliza Brown o José del Valle. Un total de 26 compositors dels segles XX–XXI del panorama nacional i internacional.