Fran Pintadera és narrador oral, director de teatre social i escriptor de literatura infantil. És Llicenciat en Psicopedagogia, Diplomat en Educació Social per la UCLM i Tècnic Superior en Integració Social. Des de fa anys el seu ofici és contar històries i ajudar al fet que uns altres puguen comptar la seua.

Com a narrador ha participat en un gran nombre de festivals de narració d’àmbit nacional, en multitud de Fires del Llibre d’Espanya, i en biblioteques i programacions culturals estables de quasi tota la península.

Com a escriptor ha publicat amb diferents editorials com Edelvives, SM, Kalandraka, Takatuka, Milrazones, Akiara Books, Lliure Albir, Tres Tigres Tristos o El Cau. Els seus llibres s’han traduït a desenes d’idiomes i s’han editat en països com la Xina, Turquia, el Canadà, els EUA o Alemanya. Alguns d’ells han sigut seleccionats entre els millors títols publicats en llengua espanyola per la Fundació Cuatrogatos i han rebut el reconeixement de la Fundació Germán Sánchez Ruipérez.

Ens deixa alguns dels fruits audiovisuals d’aquesta època tan inexplicable que ens ha tocat viure. Diu que en un temps, quan tirem la vista arrere, seria bonic recordar aquests dies com aquells en els quals alguna cosa va canviar.

Aquells en els quals ens vam adonar que no volíem la realitat que coneixíem, perquè buscàvem una realitat transformada. Aquells en els quals vam créixer d’alguna o d’una altra manera.

Alguns dels seus grans d’arena han pres forma de videocuentos infantils que us enllace:

– En primer lloc un vídeo que es va estrenar la setmana passada. Es diu LA FAMÍLIA CUADRADO, i és una història manipulativa creada a partir d’un joguet.

Podeu veure-ho en el canal de Youtube de Produccions Habitades.

– Des del Ministeri de Cultura i Esport (d’ací la camisa i el repeinado) li van demanar comptar ¿Por qué lloramos?

Ací l’enllaç al vídeo en Facebook.

– Per a Kalandraka.tv va gravar el seu volgut Cándido y los demás.

Ací ho pots veure en el seu web.