El Teatre Principal d’Alacant continua apostant per una cultura segura i de qualitat. Per això inclou tres nous espectacles de teatre en la seua programació TARDOR HIVERN 2020/21.
El dissabte 13 de febrer a les 19 h i el diumenge 14 de febrer a les 18h, podrem gaudir del drama “La habitación de María”, protagonitzada per Concha Velasco, que torna a la ciutat amb un espectacle a la seua mesura, escrit pel seu fill Manuel M. Velasco i sota la batuta de José Carlos Plaza.
Aquesta producció de Pentación Espectacles ens situa en el 80 aniversari de la cèlebre escriptora Isabel Chacón. La flamante guanyadora del Premi Planeta, que no va poder recollir en persona per l’agorafòbia que pateix, celebra el seu aniversari sense cap mena d’acte públic, ni familiar, com en els últims anys.
Són 43 anys en concret els que Chacón porta reclosa en el seu domicili per la seua condició, la planta 47 d’un gratacel madrileny on tot el que necessita li és portat a casa. Aqueixa nit es produeix un incendi i tots els inquilins són obligats a evacuar l’immoble. Però per a Isabel això és impossible, senzillament «no pot» eixir de casa.
A mesura que les flames van arribant al terrat, Isabel haurà de prendre la decisió més important de la seua vida afrontant amb un intel·ligent sentit de l’humor les seues pors, els seus fantasmes, i tots els traumes de la seua vida que li han portat a aquesta cruïlla, abans que siga massa vesprada.
PREUS
Pati i Club: 25€
Llotja correguda: 18€
Amfiteatre: 12€
DESCOMPTES (solament vàlids per a la funció del dissabte 13)
25% +65 anys
25% -25 anys
50% Estudiants de Teatre (ET)
30% Estudiants universitaris(O)
15% aturats
Dissabte que ve 27 de febrer a les 19 h i diumenge 28 de febrer a les 18h gaudirem de la comèdia “Amfitrión”. Juan Carlos Rubio versiona i dirigeix aquesta obra del dramaturg francés Molière, inspirada en el divertit text de l’autor llatí Plauto, adaptant-la als nostres temps. D’una banda reescriu el paper de les dones, convertint-les en vertaders motors braç a braç amb els personatges masculins. Per un altre, aprofundir en el joc de la duplicitat i la imatge.
Aquesta comèdia protagonitzada per Pepón Nieto, Toni Acosta, Fele Martínez, Paco Tous, Dani Muriel i María Ordóñez compta a més amb el coreògraf Chevi Muraday, que s’encarrega de l’assessoria de moviment.
“Amfitrión” és una història d’éssers clonats que viuen la sorprenent paradoxa de veure’s de pell cap a fora, una mescla del diví i l’humà, les passions i els odis, les infidelitats i els desitjos, els riures i algun sentiment amb el sa propòsit d’entretindre. Per a poder construir l’univers que permet a un text passar del paper a les taules, comptem amb un equip de luxe que ha anat aportant, pas a pas, idea a idea, tot el necessari per a poder alçar el teló cada nit. I ara, passen i vegen, el major espectacle del món està a punt de començar. Clar que, potser, en la pista, es troben a si mateixos, estan preparats? I, per cert, si veuen a Molière assegut per ací, diguen-li que no s’oblide d’apagar el telèfon mòbil.
PREUS
Pati i Club: 26€
Llotja correguda: 20€
Amfiteatre: 15€
El cap de setmana del 6 i 7 de març tindrem el plaer de veure l’obra “Principiantes”, el dissabte a les 19 h i el diumenge a les 18h. Juan Cavestany adapta al teatre “De qué hablamos cuando hablamos de amor”, el llibre de relats més famós de Raymond Carver.
Aquesta peça dirigida per Andrés Lima i protagonitzada per Javier Gutiérrez, Mónica Regueiro, Daniel Pérez Prada i Vicky Luengo gira entorn del tema de l’amor, a través de quatre personatges que conversen en una cuina: un matrimoni “veterà” i una parella d’amics més joves la relació dels quals és més recent. Al llarg d’una vesprada els quatre comparteixen les seues experiències i idees, grans i xicotetes, sobre el que significa l’amor i la necessitat de l’altre. Romàntica i esquinçadora, realista i poètica al mateix temps, la peça no sols és referent d’una època si no que ens atrapa hui amb la força d’una peça de música essencial.
La proposta vol ser una immersió completa en els elements recurrents de l’univers Carver: les relacions de parella, l’amor i l’alcohol com a refugi, però també com a armes mortals, la predestinació enfront de l’atzar, i la textura literària de l’experiència americana.
PREUS
Pati i club: 25€
Llotja correguda: 18€
Amfiteatre: 12€
DESCOMPTES
25% +65 anys
25% -25 anys
50% Estudiants de Teatre (ET)
30% Estudiants universitaris(O)
15% aturats
Més informació i entrades en https://www.teatroprincipaldealicante.com