Casa Mediterráneo celebra aquest divendres una nova edició del seu cicle de conferències «Dones i el Mediterrani» amb la finalitat de donar a conéixer la labor de dones destacades en diferents àrees professionals i socials de països de la conca del Mediterrani. En aquesta ocasió, el cicle comptarà amb la participació de María Blasco, biòloga directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques, que parlarà de les seues últimes investigacions i aportarà la seua visió de la labor de les dones en la ciència. La trobada tindrà lloc en la seu de la institució diplomàtica a les 19.30 hores. Serà presentat i moderat per la periodista Sonia Marco.

María Blasco és una de les majors expertes mundials en la investigació de teràpies contra el càncer, i en l’actualitat centra les seues investigacions en el mapa genètic dels éssers vius, on ha trobat les claus de l’envelliment i les seues malalties derivades.

Al llarg de la seua carrera, ha publicat més de 260 articles científics en revistes internacionals i nacionals, i ha rebut nombrosos premis que han reconegut la seua àmplia labor científica, com el Josef Steiner Cancer Research Award, el Swiss Bridge award for Research in Cancer, el Köber European Science Award, i el Premi Nacional en Biologia “Santiago Ramón y Cajal”, en 2010. A més, és doctora Honoris causa per la Universitat Carles III de Madrid, la Universitat d’Alacant i la Universitat de Múrcia.

La seu de Casa Mediterráneo serà l’escenari on expose les seues últimes investigacions i compartisca la seua visió de la ciència en el món i al nostre país, el paper de la dona en aquest camp i la importància de la divulgació, amb la finalitat d’oferir una aproximació al món de la investigació i els seus recursos de hui dia.

La cita és d’accés lliure fins a completar aforament i compta amb pàrquing gratuït fins a la finalització de l’esdeveniment.