1983. Sis dones participen en un documental que, per primera vegada en l’estat espanyol, recull la veu en primera persona de la comunitat trans, tractant les seues vivències amb dignitat i respecte. Parlem, per descomptat, de «Vestida de blau»: un film pioner, hui dia tot un referent, del qual aquest 2023 es commemora el 40 aniversari de la seua estrena.

Fa uns anys, l’escriptora i divulgadora Valeria Vegas publica un llibre recuperant la memòria d’aquestes persones trans retratades en el documental d’Antonio Giménez Rico. Presenta un estupend assaig que analitza com ha evolucionat la representació trans al cinema i els mitjans, i un conjunt d’entrevistes que prompte podrem veure traslladades a una nova ficció, “Vestides de blava”, continuació de la reeixida sèrie “La Verí”.

Divendres que ve 24 de novembre, l’Armari de la Memòria ret homenatge a aquesta mítica pel·lícula que, quaranta anys després, continua sent útil per a construir i recuperar memòries. Et convidem a una trobada que reunirà una dels seus protagonistes, Nacha Sánchez, amb altres grans actrius trans que l’han acompanyada en la nova sèrie, com Paca La Piraña i Juani Ruiz. Celebrem així el Dia de la Memòria Trans compartint aquesta conversa amb tres dones chulísimas aquesta conversa sobre les vivències i la representació de les comunitats trans, en un acte que comptarà a més amb les actuacions i la moderació de Cristel Rogers.


 Divendres 24 de novembre
 19 hores (accés des de les 18.30 hores)
 RAM Club, La Rambleta (València)
 Entrada gratuïta, aforament limitat
 Reserva d’entrades a través de www.larambleta.com