La Regidoria de Turisme ha inclòs en la seua programació de tardor una nova activitat per a aquesta campanya que consisteix en l’organització d’un ‘scape room’ que es desenvoluparà al Castell de la Talaia de la ciutat. Segons l’edil de Turisme, Paula García, “és una d’activitat de gran demanda que compta amb el luxe de poder realitzar-se en un escenari únic, el nostre Castell de Villena. Tal és així que totes les entrades ja estan reservades”.

El responsable d’aquesta activitat, Abel del Rei, de Remolí Animació, va explicar que es tracta d’un clàssic joc de ‘scape’ ambientat al Castell ambientat en els temps històrics de Don Enrique, Marqués de Villena, amb tot el que això comporta, aprofitant la seua figura de senyor i de nigromante que li ha envoltat al llarg de la història. “Aquesta activitat busca trobar nous formats per a atraure nous públics a conéixer el nostre patrimoni i la nostra ciutat”, va comentar l’edil.

Aquesta activitat, només reservada per a majors de 16 anys, seran els dies 2, 16 i 30 d’octubre amb quatre passes diaris, que com va dir del Rei, “es van esgotar en menys de 10 hores des de la seua posada a la venda, la qual cosa demostra que és necessari fer futures edicions”.

Revoltim del Temps

Al scape room, se suma una nova activitat teatralitzada ‘Revoltim del Temps’, una activitat de caràcter familiar que recorrerà els punts turístics i de patrimoni més interessants de la ciutat amb els quals conéixer també els seus carrers, els seus racons, part de la història de la ciutat i els seus personatges il·lustres. En aquest sentit, el responsable de l’activitat, Jorge Guardiola, va comentar que s’ha introduït alguna novetat, “una d’elles, que el recorregut és accessible en tot ell, i una altra qüestió que hem afegit en aquesta edició és la presència de dones entre les figures històriques rellevants, perquè aquesta ciutat també té dones il·lustres”.

A més, la regidora de Turisme també va recordar que estan previstes les visites a les pedanies com L’Alzina, La Zafra i les Virtuts, amb la visita al seu Santuari. A més, es continuarà amb les guiades al Teatre Chapí com és tradicional i la incorporació de la visita al Cementeri Municipal.

El responsable dels guies turístics de Villena, Samuel Martínez, va assenyalar que aquestes visites “són molt demandades, han sigut un èxit en tots els sentits i té més importància en la mesura que zones com L’Alzina o La Zafra han vist reforçada per noves figures de protecció”.