La Regidoria de Turisme ha organitzat tres noves rutes senderistes per a agost i setembre, després de l’èxit de les dues dutes a terme el mes de juliol i que van permetre reprendre aquest tipus d’experiència turística. La visites, com les dues del mes de juliol, seran guiades i narrades per Joaquín Senén, qui oferirà informació sobre la botànica, la fauna i els elements paisatgístiques que es visitaran.

Lorena Pedrero, regidora de Turisme, acompanyada de Joaquín Senén, ha donat a conéixer les propostes i ha explicat que “des del govern local, i en particular des de la Regidoria de Turisme, busquem potenciar propostes sostenibles i per això continuem posant en marxa aquest tipus de rutes senderistes que ens ajuden a conéixer els paratges naturals que envolten la nostra ciutat”.

Pedrer ha explicat que “al juliol llancem dues rutes, una nocturna a Bateig i una altra diürna a Camara, que van tindre un èxit d’inscrits enorme. Cal destacar que registrem més de 200 sol·licituds de persones interessades a participar en una proposta limitada a 30”.

La primera eixida del mes d’agost serà el dia 8, amb una ruta nocturna al cim de Bolon per a gaudir de la pluja d’estreles. L’eixida serà a les 19.00 hores des de l’IES La Melva, visitant l’àrea del Trinitari i ascendint a Bolón, on es realitzarà l’albirament d’estreles assessorats per l’Associació d’Amics de l’Astronomia d’Elda.

El termini d’inscripció es va obrir aquest dijous, 30 de juliol, a les 8 del matí. Per a prendre part en la ruta és necessari inscriure’s prèviament i de manera gratuïta en l’Oficina de Turisme, a través del correu turismo@elda.es o per telèfon, en horari de demà, telefonant al 647 851 758. També és possible inscriure’s a través de la pàgina de Facebook de la Regidoria de Turisme.

La segona eixida del mes d’agost serà el dia 29 i també serà una ruta nocturna per la Serra de la Llobatera-Torreta i l’Aiguamoll del Pantà, amb l’objectiu posat a conéixer el valor paisatgístic i històric que ofereix.

L’eixida de setembre serà el dia 20 i consistirà en una ruta diürna per la ‘vall de la Toscana’ d’Elda (zona de l’Ermita de les Canyades), amb un recorregut aproximat d’un quilòmetre. Per a aquestes dues últimes rutes s’obrirà el termini d’inscripció dues setmanes

La salida de septiembre será el día 20 y consistirá en una ruta diurna por el ‘valle de la Toscana’ de Elda (zona de la Ermita de las Cañadas), con un recorrido aproximado de un kilómetro. Para estas dos últimas rutas se abrirá el plazo de inscripción dos semanas antes de su celebración.