La regidora de Turisme, Lorena Pedrero, ha presentat aquest matí l’experiència de turisme cultural i històrica ‘Éldase una vegada’, que ja celebra la seua cinquena edició. Acompanyada pel cronista oficial de la ciutat, Gabriel Segura, han donat a conéixer els cinc recorreguts turístics diferents que recorreran la ciutat.

Segons ha afirmat Pedrer, “Éldase una vegada ofereix, en aquesta edició, una sèrie d’etapes que mostraran tots els canvis que s’han anat donant a la nostra ciutat des dels nostres moments històrics i localitzacions més siginificativas”.

Per part seua, Gabriel Segura ha volgut “agrair a la Regidoria de Turisme una iniciativa que ha tingut molt bon acolliment i que permet descobrir de manera divulgativa i amena la nostra història, que arranca en segle XII i conclou en els instants finals de la Guerra Civil”.

La primera etapa del cicle turístic, que tindrà lloc el 13 de setembre, donarà a conéixer la història l’època andalusina en els moments previs a la conquesta feudal. La segona, el 27 de setembre, se centrarà en les primeres fites urbanes de la ciutat; els seus murs, portals i places. La Séquia de Dalt, coneguda per separar les jurisdiccions municipals d’Elda i Petrer, serà visitada l’11 d’octubre.

La penúltima etapa, el 18 d’octubre, trasllada fins a l’època en la qual Elda es transforma d’una vila agrícola a una pròspera ciutat industrial, per a finalitzar el 25 d’octubre amb l’apartat dedicat a Elda Republicana i el seu paper fonamental en els últims dies de la II República.

Tots els recorreguts turístics es faran seguint els protocols de seguretat (ús de màscara i distància de seguretat), a més de comptar amb un aforament limitat a un màxim de 20 persones per edició.

Les inscripcions es podran realitzar a través dels següents mitjans:

• Per correu electrònic: turismo@elda.es

• Per telèfon: 966 980 300 – 647 851 758 (WhatsApp)

• Presencialment: Oficina de Turisme – Carrer Nou, 14 (amb cita prèvia)