Les rutes, de les quals tres seran nocturnes, començaran el diumenge 22 de maig i continuaran al juny i juliol amb recorreguts per Camara, Bolón, La Mola, Bateig i la Vall del Vessador
13 de maig de 2022.- La regidora de Turisme, Rosa Vidal, acompanyada del funcionari de l’Àrea de Turisme, Juan Manuel Sáez, i del col·laborador Joaquín Senén, ha presentat una nova proposta oferida des de la Regidoria de Turisme per als pròxims mesos. Es tracta de ‘Senderisme Cultural’ una activitat que, en paraules de Rosa Vidal, “posa en valor la identitat i el patrimoni de la nostra ciutat. Fa uns anys vam posar en marxa el projecte ‘Experiències sobre el nivell de la mar’ que s’ha afermat i ha tingut un gran acolliment, fins i tot durant la pandèmia va comptar amb la participació d’unes 150 persones en cadascuna de les cites”.
Vidal ha explicat que “en aquesta edició hi ha quatre eixides per als dies 22 de maig, 11 de juny i 16 i 30 de juliol. En primer lloc, una pujada a Camara, una ruta nocturna amb recital poètic a Bolón, una excursió nocturna a la Mola amb retorn per Bateig i també a la nit un albirament d’astres a la Vall de la Toscana. Són activitats gratuïtes, per a tota la família, a les quals anime a participar a totes les famílies d’Elda i de la comarca”.
L’edil ha destacat que “aquestes activitats reafirmen el nostre compromís amb la sostenibilitat i amb els efectes positius del turisme ben gestionat i dirigit al creixement inclusiu, equitatiu i sostenible”.
Per part seua, Joaquín Senén ha agraït “la confiança de l’Ajuntament d’Elda i dels seus gestors. Hem programat quatre rutes i només una serà diürna perquè la calor se’ns ha tirat damunt. Són recorreguts molt assequibles, d’uns set quilòmetres. L’única ruta diürna serà la Pujada a Camara, buscant zones d’ombra per a fugir del rigor de la calor, amb elements històrics i botànics molt interessants”.
Senén ha indicat que “les altres rutes seran nocturnes, amb inici a les set de la vesprada. La primera serà en Bolón, amb la col·laboració de Gramàtica Parda, en una excursió que també té un important valor botànic». Les dues rutes restants seran al juliol, amb la pujada al Castell de la Mola i el Santuari de la Magdalena. D’allí ens dirigim al llit del riu on trobarem tota classe de vida natural, amb retorn per Bateig.
Finalment, ha explicat que “la visita a la Vall de la Toscana que es diu així per les característiques del sòl. Se situa a la Vall del Vessador fins a l’ermita de les Canyades, on podrem entendre l’origen geològic de la Vall d’Elda”.

Per part seua, Juanma Sáez ha assegurat que aquesta activitat ve molt bé per a les famílies perquè són fàcils de realitzar i molts joves descobriran paratges que desconeixen. La inscripció s’obrirà el dilluns anterior a la data de l’activitat. És a dir, per a la ruta del 22 de maig s’obrirà el dilluns 16 de maig; per a la de l’11 de juny, s’obrirà el 6 de juny; per a l’eixida del 16 de juliol, es podrà realitzar la inscripció a partir de l’11 de juliol i per a la ruta del 30 de juliol, s’obrirà el dilluns 25 de juliol. La inscripció es pot fer presencialment en l’Oficina de Turisme, telefonant al 966 980 300 o per Whatsapp