L’alcalde d’Oriola, Pepe Vegara, i el primer tinent d’alcalde, Manuel Mestre, han anunciat aquest dimarts el nom dels establiments guanyadors en la ‘IX Ruta de la Tapa i Còctel/Gintònic, Història del Mediterrani’ que es va celebrar el mes de novembre passat.

Vegara ha agraït a tots els participants «el treball que fan d’innovació en un cap de setmana en el qual Oriola s’ompli de gent que ve a provar totes eixes tapes i tota eixa part de la gastronomia més imaginativa i divertida. Eixe enginy i inventiva de les tapes que preparen els diferents establiments participants en el concurs, ens fan veure que a part de la reconeguda gastronomia oriolana clàssica, hi ha una creativitat que es veu, any a any, en aquest concurs».

Mestre ha manifestat que “aquesta última edició ha tingut un excel·lent acolliment per part de la ciutadania d’Oriola, visitants i turistes, que durant un cap de setmana han tingut l’oportunitat de degustar part de la nostra gastronomia a través de les diferents elaboracions que van presentar tots els participants”. En aquest sentit, també ha agraït “a tots els establiments la seua participació, creativitat i innovació per a poder oferir una àmplia oferta gastronòmica durant aquesta edició de la Ruta de la Tapa i Còctel/Gintònic”.

El primer premi a la “Millor Tapa” ha recaigut en Raggú, rebent així un premi de 400 euros per part de Caixa Rural Central. El segon premi a la “Millor Tapa” ha sigut per a “The hot buffalo”, a qui Onda Cero li ha fet lliurament d’una campanya publicitària de 60 tascons i entrevista. El tercer premi a la “Millor Tapa” ha sigut per al “Restaurant Bec de l’Àguila”, que rep per part de Ràdio Sud-est Cope, una campanya de publicitat amb 30 tascons i entrevista.

Unes altres de les categories reconegudes en aquesta edició són “Millor Tapa Dolça” on la “Confiteria Sant Gabriel” ha resultat guanyadora amb un premi de 200 euros per part de Caixa Rural Central. Finalment, “Divine bite” ha sigut l’establiment guanyador al “Millor Cócktel/Gin-Tónic”, rebent així un lot de productes de Central Hisumer.