S’ha celebrat la presentació oficial de les tapes que formaran part de la X Ruta de la Tapa d’Oriola, que es durà a terme durant el mes de setembre. Aquest esdeveniment gastronòmic s’ha convertit en un referent turístic del municipi i comptarà amb la participació de 25 establiments locals, oferint un total de 44 tapes diferents: 22 de tapa salada, 12 de tapa dolça i 10 de còctel/Gin-*Tónic.

El regidor de Turisme, Gonzalo Montoya, va expressar la seua satisfacció amb la creixent participació dels restaurants. “Enguany estem molt contents perquè ha participat un nombre major de restaurants que l’any anterior”, va declarar Montoya.
“Anem cada any augmentant restaurants, principalment del cas urbà d’Oriola, però també de la costa i pedanies”, va afegir.

En l’edició de 2023 van participar 20 establiments, presentant un total de 30 tapes: 14 salades, 9 dolços i 7 còctels/Gin-*Tónics. Aquest increment recalca l’interés i el compromís del sector gastronòmic local amb aquest esdeveniment.

Montoya també va destacar la importància econòmica de la Ruta de la Tapa per al municipi: «Som un municipi turístic, hostaler, de serveis, i el nostre teixit empresarial té una part molt important. És una ocasió que hem de continuar potenciant des de l’Ajuntament.»

Els bars i establiments participants són el següents:

Bar Estanc, Bar La Tapa, Casa Pepe, Café Madeira, Cafeteria La Lluna, Cerveseria Bobber, Confiteria Nova Bécquer, Confiteria Ruiz, Confiteria Sant Gabriel, Divine Bite, El Diví by Cosafina, El Diví de Davinia Martínez, Gastrobar Haizea, La Botellica d’Enmig, La Pepa, Fonda La Rosada, La meua Barraca, New Harpo, Pizzeria Di Comandament, Raggu, Restaurant Bec de l’Àguila, Sercotel Palacio Tudemir, Susi Gastrofusión, The Hot Buffalo i Valentina Café.

El regidor de Turisme ha donat les gràcies a tots els restaurants participants pel seu suport i contribució a aquest esdeveniment que promou la gastronomia local.