La regidora de Turisme i Festivitats, Mariola Rocamora, ha presentat el dilluns la nova programació d’esdeveniments teatralitzats que se sumen a les rutes turístiques nocturnes d’estiu que s’estan realitzant en el centre històric tots els divendres i dissabtes del període estival.

Aquesta programació s’emmarca dins de la campanya “Oriola t’espera” i com ha explicat Rocamora, “a l’agost, a les ja programades visites guiades dels divendres, afegim unes visites teatralitzades on personatges històrics ens introdueixen en la història oriolana amb temàtiques diferents”.

Així, els dissabtes 1 i 22 d’agost es realitzarà la visita “Oriola: Llegendes i Misteris”, que començarà a les 21:00h des dels Pous de Cremós i recorrerà els punts més emblemàtics del centre històric fins a arribar a la Porta de la Olma (al costat del Col·legi Diocesà Santo Domingo) on apareixeran personatges il·lustres que van marcar l’esdevenir de la història d’Oriola.

D’altra banda, els dies 15 i 29 d’agost donarà principi “Oriola Medieval” on es reviuran les escenes més significatives de la ciutat i que partirà des de la Porta de la Olma, on apareixerà Mariano “El Trobador” personatge simpàtic d’època molt conegut a la ciutat, que narrarà anècdotes i curiositats durant tot el recorregut finalitzant a la porta de l’Ajuntament d’Orihuela.

Continuant amb la campanya de màrqueting iniciada des de les Regidories de Turisme i Festivitats, “Orihuela t’espera”, les nits dels divendres del 31 de juliol, 14, 21 i 28 d’agost es realitzarà en la zona costanera el “Festival de Sensacions”, una escenificació teatral que tindrà lloc en el passeig marítim de Platja Flamenca. En ella es posarà en valor la Torre Guaita de Cap Roig, únic BIC de la zona costanera i en aquesta representació s’explicarà com els pirates van solcar la costa, per a què servia la torre i com vivien els personatges de l’època.

“En aquest cas hi haurà un aforament de 200 persones, amb entrada gratuïta, cadires així com control d’accés d’entrada i eixida per a complir aqueix protocol de mesures sanitàries Covid-19 que s’exigeixen i augmenten la seguretat de qualsevol esdeveniment a l’aire lliure”, ha assegurat l’edil.

D’altra banda, les rutes teatralitzades seran els dissabtes a la nit a Oriola ciutat i començaran a les 21:00h. L’entrada és gratuïta i per a assistir és imprescindible reservar prèviament ja que els grups són de trenta persones, sense possibilitat de poder realitzar un segon passe.

Aquelles persones interessades a assistir a algun d’aquests esdeveniments poden formalitzar la seua inscripció a través dels telèfons de la Tourist Info: 96 530 46 45 – 96 530 27 47, en la línia de Whatsapp habilitada per la Regidoria: 673 836 385 o obtindre més informació en la pàgina web: www.orihuelaturistica.es.

Com ha informat Mariola Rocamora, “també s’ofereix la possibilitat d’autobús gratuït per als desplaçaments tant des de la costa per a assistir a les rutes teatralitzades com des d’Orihuela ciutat per a acudir al Festival de Sensacions” al mateix temps que ha indicat que “aquesta setmana es presentarà una altra programació que estem finalitzant per al gaudi del període estival”.

Èxit de les Rutes Temàtiques

La regidor de Turisme i Festivitats ha aprofitat l’ocasió per a agrair la gran acceptació de les rutes temàtiques que se celebren el mes de juliol i en les quals, en data de hui, ja han participat més de 200 persones repartides en deu grups.

“Cada vegada són més les sol·licituds que hem rebut per a participar en aquestes rutes temàtiques que hem hagut de realitzar fins a tres passes en una mateixa nit amb una diferència de 15 minuts cadascuna”, ha manifestat Rocamora, al mateix temps que ha ressaltat la procedència dels participants que han assistit des de diferents punts de la geografia nacional, des de municipis de la Vega Baixa fins del nord d’Espanya com Astúries, o fins i tot de zones de l’interior com Albacete, Guadalajara o Burgos.