Les regidories de Turisme i Joventut de l’Ajuntament de Novelda van inaugurar a la sala d’exposicions del Centre Cultural Gómez-Tortosa, la mostra titulada Retrats Modernistes. La burgesia alacantina en els estudis fotogràfics, una selecció d’al voltant de dos-cents retrats alacantins de finals del segle XIX i principis del XX pertanyents a la col·lecció del Museu Comercial d’Alacant i Província.

Retrats Modernistes és una exposició comissariada per Verónica Quiles i David Beltrá, del Museu Comercial d’Alacant i Província, que han muntat una mostra “amb un fil argumental interessant i amb panells de Pablo Armengol”, va apuntar la regidora de Turisme, Geno Micó, qui va afegir que la sala ha destinat un espai a la recreació d’un estudi fotgráfico modernista “perquè els visitants puguen retratar-se, en ple segle XXI, al més pur estil de l’època”. Micó va assenyalar que Retrats Modernistes suposa “el tret d’eixida” a la tercera edició de Novelda Modernista, una proposta cultural i turística l’objectiu de la qual és posar en valor el patrimoni modernista local que, va destacar la regidora de Turisme, “és molt i molt important”.

David Beltrá, comissari de l’exposició, va agrair a l’Ajuntament “l’aposta pel Modernisme” i a les regidories de Joventut i Turisme “el desenvolupament d’una setmana modenista molt interessant” en la presentació de la mostra fotogràfica que torna a Novelda “crescuda, augmentada i enriquida” després d’haver passat per la Casa-Museu Modernista de Novelda l’any passat i, recentment, per l’Edifici Carbonell d’Alcoi. Beltrá va explicar que Retrats Modernistes conserva el mateix fil expositiu “però aporta més informació per al visitant i s’ha enriquit amb un panell referit a la història local de la fotografia” i va destacar el “valor segur” del Modernisme a Novelda, “un valor”, va assegurar, “que no s’improvisa; o es té o no es té, i Novelda el té”. En aquest sentit, el comissari de l’exposició va anunciar també la creació d’una Agrupació Cultural Modernista local a la qual va felicitar “per la seua implicació” en la posada en valor del patrimoni de la ciutat.

L’acte d’inauguració de l’exposició, que romandrà oberta al públic fins al 29 d’octubre, va comptar amb la presència de representants de l’Associació Cultural Amics del Modernisme d’Alcoi el president del qual, Guzmán Bernabeu, va regalar al Museu Comercial d’Alacant i Província un mostrari de teixits de l’època que permeten, tal com va assenyalar David Beltrá, “comprovar que hi havia una gran varietat de teles i de color”, ja que les fotografies són en blanc i negre.