La Regidoria de Turisme torna a convocar, després de dos anys de pandèmia per COVID-19, el concurs de tapes i còctel/gintònic que celebrarà la vuitena edició del 28 d’octubre a l’1 de novembre. Així ho ha anunciat María García, regidora de Turisme juntament amb Gema Fernández, subdelegada d’àrea de Caja Rural; Javier Ferrández, director comercial d’Onda Cero Vega Baja i Concha Cerdán, en representació de Radio Sureste Cope, empreses col·laboradores de l’esdeveniment, a més d’Hisumer. El Concurs de Tapes i Còctel / Gin-tonic a Oriola, va néixer com a reclam turístic-gastronòmic i com a incentiu per a la millora i creació de nous plats culinaris, ja que, afirma García “la gastronomia és un important element de promoció per a un municipi posat que contribueix a impulsar el teixit empresarial local a través dels sectors comercial, gastronòmic i hostaler, i es converteix en un dels pilars bàsics de l’economia d’Oriola”.
S’obre el termini d’inscripció, que finalitzarà el 29 de setembre, per als establiments interessats a participar en aquesta nova edició que preveu tres modalitats: tapa salada + beguda per 5 euros, tapa dolça + beguda per 3 euros i còctel/gintònic , el preu del qual el fixarà cada establiment. En aquest sentit, la regidora de Turisme ha animat els restauradors “a presentar una tapa apta per a celíacs si tenen aquest tipus de productes a la seva carta ja que cada vegada són moltes persones que pateixen aquesta intolerància”. La presentació de les tapes que hagin de concursar es farà el 3 d’octubre davant dels mitjans de comunicació a la Biblioteca Municipal María Moliner.
Pel que fa als premis, s’estableixen les categories següents: primer premi “Millor tapa” dotat amb 400 € a càrrec de Caixa Rural Central; segon premi “Millor tapa” dotat amb una campanya publicitària amb 60 falques i entrevista a càrrec d’Onda Cero Vega Baja; tercer premi “Millor tapa” dotat amb una campanya publicitària amb 30 falques i entrevista a càrrec de Radio Sureste Cope; premi “Millor tapa dolça” dotat amb 200€ a càrrec de Caixa Rural Central i premi “Millor Còctel /Gintonic” dotat amb un lot de productes a càrrec de Central Hisumer.
Tota la informació està a disposició dels interessats a www.orihuelaturistica.es juntament amb les bases del concurs.