Dues passades el pròxim 7 de novembre permetran conéixer l’art funerari de finals del segle XIX i principis del XX en el cementeri municipal

La Regidoria de Turisme ha organitzat la III edició de les Visita Guiades al Cementeri Vell per a conéixer els panteons modernistes, obres de finals del segle XIX i principis del XX. L’activitat està prevista per al pròxim 7 de novembre, segons ha explicat hui l’edil de l’àrea, Paula García.

La visita és de caràcter gratuïta, encara que serà necessari reservar plaça a través de la pàgina web www.turismovillena.com, està prevista una primera visita les 11.00 hores i, en cas de completar-se el grup, es faria una altra a les 12.30 hores, en elles es podrà conéixer les obres d’art del Cementeri com a monuments funeraris. Tal com ha explicat la regidora, en cas de previsió de pluges, les visites es traslladarien a la següent setmana.

El Cementeri Vell, que data de 1880, compta amb obres de picapedrers i mestres de la pedra de Villena que al llarg dels últims 150 anys han anat aportant peces de singular valor. Entre elles, destaquen algunes com el Panteó de Martín Requena Valent (1886), el Panteó Baldaquí (1919), o la figura de la Dona en Rogació (1916).

García ha destacat l’important valor cultural i artístic del Cementeri, que també va qualificar com a lloc per a visitar i passejar. Segons l’edil, i com ja ha ocorregut en anteriors edicions, serà un èxit perquè el Cementeri Vell de Villena ja és conegut pel valor de les seues escultures, panteons i el gravat d’algunes de les làpides. El disseny arquitectònic del Cementeri també té un valor patrimonial que des del departament de Turisme volen potenciar.