La regidora de Turisme, Mariola Rocamora, ha donat a conéixer les dates de les pròximes edicions dels Passejos Teatralitzats i les Rutes Temàtiques a Orihuela, emmarcats dins de la programació turística per a novembre i desembre. Aquestes activitats destaquen fonamentalment per impulsar el casc oriolà, així com la tradició i història monumental de la localitat.

Quant als Passejos Teatralitzats, aquests se celebraran els dissabtes 30 de novembre i 7 de desembre, partint des de l’arc de Santo Domingo a les 19:00h de la vesprada.

Com ha assegurat Rocamora, “des d’allí començarà un passeig guiat per un trobador que contarà les històries i anècdotes passant per la Casa Museu Miguel Hernández, el claustre de la Catedral, entre altres llocs fins a arribar al Palau Marqués de Arneva, actual seu de l’Ajuntament d’Oriola”. Durant el recorregut apareixeran alguns personatges com Fernando de Loaces, Miguel Hernández o la Armengola per a deixar testimoniatge de la seua vida.

Per a participar en els passejos és necessari inscriure’s en les Oficines d’Informació Turística d’Oriola ciutat i de la costa, en els telèfons 96 530 46 45 / 96 676 00 00 ext. 32, o a través de la pàgina web de la Regidoria (www.orihuelaturistica.es).

Rutes Temàtiques

D’altra banda, la regidor de Turisme també ha anunciat la programació de les Rutes Temàtiques, que s’estendran des del 22 de novembre al 6 de desembre, i l’objectiu primordial del qual és conéixer activitats, llocs icònics i gastronomia oriolana.

Els turistes i visitants tindran l’oportunitat de provar els dolços típics nadalencs de la comarca en la “Ruta dolces passos” i com ha avançat l’edil de Turisme, “en aquesta ocasió podrem visitar dos convents, com són el Convent de la Trinitat i el Convent de Sant Joan, que ens obrin les seues portes i ens brinden l’oportunitat de poder degustar els seus dolços conventuals i tradicionals més característics i propis de les dates nadalenques”.

Aquesta activitat tindrà lloc el diumenge, 24 de novembre i una altra edició el dissabte, 14 de desembre a les 10 hores, tenint com a punt de partida l’Oficina de Turisme d’Oriola amb un preu de 5 euros.

Per als més xicotets s’ha dedicat la “Ruta Viatja amb Gabriela amb tren”, que iniciarà el diumenge, 1 de desembre a les 11:00h des de la mateixa Oficina de Turisme i el preu del qual és de 5 euros. Durant el trajecte amb tren, el personatge de Gabriela donarà a conéixer la ciutat a través de contes, cançons i jocs. Per a assistir, és necessari reservar en els telèfons: 966 36 60 64 / 608 23 00 49.

Finalment, la nova edició de Rutes Temàtiques conclourà el divendres, 6 de desembre a les 19:00h amb la visita gratuïta al santuari de La nostra Verge de Monserrate, Patrona de la ciutat, el punt de partida de la qual serà el temple i on els assistents podran conéixer les peculiaritats d’un dels llocs més representatius per a la ciutat d’Oriola

Per als interessats que desitgen desplaçar-se des de la Costa, sempre que hi haja un mínim de sol·licituds, es procedirà a habilitar un autobús que eixirà tant des d’Orihuela Costa com des de la urbanització Entrenaranjos.

“Des d’ací convide a tots els turistes i visitants a participar en totes les activitats d’aquesta programació per a conéixer d’una manera especial la nostra ciutat”, va concloure l’edil de Turisme.