La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oriola, que dirigeix l’edil Mariola Rocamora, ha programat una sèrie de rutes per al mes de desembre, per a continuar descobrint part del patrimoni d’Orihuela per a deixar-nos embolicar en la seua història a través d’aquestes rutes d’exterior pels seus carrers. En aquesta ocasió, està previst que els recursos turístics a promocionar siguen els palaus de la ciutat, la figura de Loaces i el Palmerar d’Oriola.

La primera d’aquestes rutes és la Ruta de Palacios, que al principi estava prevista per al mes d’octubre però va haver de cancel·lar-se per les restriccions del COVID-19, serà els dies 18 i 19 de desembre, les 19:00h, des de la Tourist Info Orihuela Centre. El recorregut d’aquesta ruta és pel centre històric, on es donaran a conéixer els principals palaus que atresora la ciutat d’Oriola, a través de les seues façanes i d’aquells que els van habitar. L’origen d’aquests palaus es remunta a l’Edat mitjana quan Orihuela va ser capital de la Governació del Regne de València i va acollir a gran part de la noblesa que va fixar la seua residència en aquesta ciutat, però a través d’aquesta ruta també es descobriran els diferents usos que han tingut al llarg de la història.

A més, els dies 28, 29 i 30 de desembre, tindrà lloc la ruta Un passeig amb Loaces, a les 12 hores, des de la Tourist Info Oriola Centre, ruta per a conéixer un dels personatges més significatius, la seua història i el seu fort vincle amb la ciutat, visitant els monuments que guarden part del seu llegat. Totes les rutes tenen places limitades per la qual cosa és imprescindible realitzar les reserves en la Tourist Info Oriola Centre.

D’altra banda, la regidor de Turisme i Festivitats, Mariola Rocamora, ha convidat, tant a turistes com residents, a visitar el Betlem Municipal, instal·lat en el claustre del Palau Episcopal, així com fer-se una foto en el photocall nadalenc, format per la bola de Nadal i les lletres d’Orihuela Història del Mediterrani, situat en la plaça de la Soledat, pujar-la a les xarxes socials d’Oriola Turística i passar per l’oficina de turisme a recollir un obsequi.

Descobreix el Palmerar d’Oriola

Una altra de les visites imprescindibles a realitzar en aquests dies és al recentment inaugurat Centre d’Interpretació del Palmerar, situat a la Casa Els Verdú, lloc en el qual iniciar el recorregut a través del qual el visitant se submergirà en aquest espai natural tan singular i únic a Europa. Les visites es poden realitzar els dissabtes i diumenge en horari de matí i vesprada, reservant prèviament a través del seu web www.palmeraldeorihuela.com. La visita, estimada en uns 75 minuts, inclou el Centre d’Interpretació i una ruta pel Palmerar, el segon més gran d’Europa. Aquesta activitat es realitza amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oriola.