Des de la regidoria de Turisme s’ha transformat la forma de treball potenciant la forma de contacte amb el públic de Villena i els seus visitants a través de les noves tecnologies on es potencia la interacció.

Davant l’excepcional situació provocada per l’emergència a causa del COVID-19, Turisme Villena ha començat a treballar per a poder adaptar-se a aquesta situació i preparar una estratègia que torne a captar turistes una vegada finalitze l’estat d’alarma. Encara que els atractius turístics de la ciutat romanen tancats, s’ha canviat la forma de treball mitjançant una nova estratègia de màrqueting online.

S’han generat continguts interactius per al públic usuari amb els quals fer més amena l’estada a casa per a tots i totes les internautes a través dels perfils de Turisme Villena. Es poden consultar a través del seu web, pàgina de Facebook i perfils d’Instagram i Twitter. Des de tots ells s’informa, entreté i consciència a la ciutadania a través de l’etiqueta “#QuédateEnCasa”.

D’aquesta forma s’han realitzat visites virtuals 360é al Castell de la Talaia, perquè des de casa puguen descobrir la icona turística de la ciutat. S’han afegit vídeos realitzats en els últims anys i s’han implantat propostes de participació entre els usuaris. Baix #Nuestrashistoriasyleyendas” els seguidors poden contar històries i compartir llegendes de Villena.

La campanya #DesdeCasaVillena s’ha creat per a la ciutadania envie fotografies de la ciutat preses des de les seues finestres. Una manera de veure la ciutat des d’angles mai abans plasmats on es posa a prova el coneixement de la població de la llista de carrers villenense.

Una dels corrents més seguits en les xarxes també ha arribat a Turisme Villena amb #CocinaVillenera. En ella es poden compartir imatges de plats típics villeneros cuinats a casa.

D’aquesta forma els villenenses es converteixen en els millors ambaixadors de la la ciutat davant potencials turistes que puguen visitar-nos com a destinació turística una vegada superada aquesta crisi. Durant les pròximes setmanes continuaran les propostes de participació i la publicació de vídeos amb records de Villena.

Es publicaran continguts sobre l’origen del nom de la nostra ciutat amb interessants detalls desconeguts per al gran públic i es posarà en marxa un concurs de dibuix infantil. En ell els xiquets i xiquetes hauran de representar el seu recurs turístic favorit de Villena i compartir-lo a través de les xarxes socials de Turisme Villena.

La idea de la regidoria és senzilla: mantindre l’atenció dels usuaris, permetre’ls la participació per a amenitzar el seu confinament i mostrar-se com un servei públic a la disposició de la ciutadania i dels turistes. L’oficina de turisme segueix a la disposició del públic telemàticament a través de turismo@villena.es i el telèfon 966 150 236.

En la web municipal es presenta informació d’interés sobre el coronavirus i les mesures de seguretat sanitàries a través de l’enllaç http://www.villena.es/m-i-ayuntamiento-informa/. Ací es pot consultar tota la informació oficial i les notícies més rellevants ocorregudes en el nostre municipi.

“És imprescindible seguir els consells de les autoritats sanitàries i quedar-se a casa. Sabem que és difícil, per això des de Turisme Villena volem aportar el nostre granet d’arena perquè aquest confinament siga el més lleu possible per a la ciutadania”, ha indicat la regidora de Turisme, Paula García. “Els usuaris podran participar amb les activitats que anirem proposant durant els pròxims dies recordant els atractius turístics de la ciutat per als qui ja els coneixen i fent que aquelles persones que encara no han visitat la nostra localitat puguen descobrir-los.” ha assenyalat l’edil.

Des de Turisme Villena es conviden a tota persona interessada a formar part de la seua comunitat online a través de les xarxes socials @turismovillena i de la seua pàgina web www.turismovillena.com