El Patronat de Turisme llança una campanya de dinamització turística sota el lema “Alacant, entre dos castells” que pretén millorar des del punt de vista social i econòmic la part d’Alacant compresa entre els dos castells de la ciutat, denominada zona EDUSI, que compta amb la participació de la regidoria de Coordinació de Projectes i la regidoria de Cultura.

La proposta de valor de tota aquesta àrea és fruit d’una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, una tipologia de projectes per a les ciutats que treballen sempre en la línia de la recuperació turística i econòmica de la zona seleccionada per a millorar que està cofinançada amb fons europeus FEDER.

Aquests treballs han inclòs, entre altres la creació de logotip específic per a identificar el projecte en el qual es visualitzen les siluetes d’alguns edificis singulars i recognoscibles que es troben en aquesta zona de la ciutat.

A més, s’han realitzat uns fullets descargables en 5 idiomes, un pla amb descripcions dels punts d’interés en castellà i anglés, imprés en paper i que es troba disponible en les oficines de turisme de la ciutat. Des d’aquest, i mitjançant codi QR, es podrà accedir, en cadascun dels idiomes de la web, a la secció específica de la web www.alicanteturismo.com en la qual es mostra tot el material turístic existent vinculat a aquest projecte.

Dins de la web es podrà veure un vídeo promocional de la zona més sis microvídeos dels espais patrimonials més destacables.

Respecte a la cartelleria s’ha confeccionat un cartell de grans dimensions (tòtem), que s’han situat en dos llocs de gran afluència de persones: platja del Postiguet i Esplanada d’Espanya. Aquests tòtems ofereixen informació sobre el projecte, incloent el pla de la zona, i els codis QR per a accés a material de la web. Així mateix, s’ha dissenyat un cartell de cartó ploma que estarà en l’oficina de turisme de l’Esplanada del Port per a facilitar que els usuaris de la mateixa s’informen sobre aquest projecte.

A més dels tradicionals enclavaments turístics de sol i platja, Alacant té altres barris plens d’història per a ser gaudits pels visitants. Entre els dos castells que vigilen la ciutat es troben espais moderns, zones d’esplai, monuments, cultura, gastronomia, comerços tradicionals o zones esportives. Entre aquests la visita recorre, a més dels castells de Santa Bàrbara i Sant Ferran, la Fàbrica de Tabacs, els refugis antiaeris de la guerra civil, Mercat Central, Museu Arqueològic, Auditori Provincial, Plaza de Bous o els murals Edusiart. Així fins a un total de setze punts destacats en el patrimoni cultural alacantí al costat de diverses zones verdes, places i parcs d’Alacant.

En resum, zones per descobrir i una altra ciutat per visitar molt prop dels llocs més coneguts pels turistes.