La Casa de la Cultura de Villena i l’organització no governamental Dandelion, que presideix la villenense Ester Serra, posen en marxa entre el 14 i el 24 d’octubre, una nova edició de Mirades de Realitat. Un conjunt d’activitats i accions que tenen com a objectiu sensibilitzar a la població amb la situació dels refugiats.

Dijous que ve, 14 d’octubre donarà principi una nova edició del cicle Mirades de Realitat. Una proposta que la Casa de la Cultura, va posar en marxa fa uns anys per a acostar a la ciutadania a la problemàtica dels temps que vivim. Durant aquests anys s’han tocat temes tan diversos com l’homofòbia, la prostitució, i el desarrelament dels pobles.

A diferència d’altres anys, en els quals les activitats del cicle s’han prolongat al llarg d’un semestre, a raó d’una activitat per mes, en aquesta edició s’ha optat per concentrar les activitats en una quinzena. Aquest canvi va sorgir arran de la participació en l’organització del cicle de la presidenta de l’ONG “Dandelion” Ester Serra, que en dedicar el cicle als refugiats i incloent en el programa altre tipus d’accions com la recollida d’aliments no peribles i un mercat ambulant solidari, es va optar per concentrar tota l’activitat.

Així s’ha passat de realitzar cinc activitats en un semestre a posar en marxa 8 activitats en tot just deu dies. El programa és ampli i divers, comença amb l’obertura d’un contenidor de sis metres que serà instal·lat en la plaça de Santiago el mateix dijous 14 d’octubre, per a inaugurar a continuació l’exposició de fotografies “No em digues refugiada” que mostra imatges preses pels propis refugiats en els camps de Turquia i Grècia. L’endemà divendres 15 tindrà lloc la presentació del llibre “Migrar i resistir” de Mónica Parra i el dissabte 16 la Plataforma Feminista de Villena pujarà a l’escenari de la Casa de la Cultura per a realitzar una lectura dramatitzada de testimoniatges originals de dones palestines de tres generacions diferents.

El divendres 22 d’octubre el programa serà doble, a les 8 de la vesprada es projectarà la pel·lícula “Nujood”, un descarnat relat d’una xiqueta iemenita de deu anys a la qual pretenien casar amb un home 30 anys major que ella. Aqueixa mateixa nit la banda almanseña “Blegue Calada” durà a terme un concert solidari en la mateixa plaça de Santiago. I el dissabte 23 al migdia tindrà lloc una sessió de Micro Obert, amb poemes de poetes àrabs contemporànies. El cicle d’activitats el completarà el diumenge la banda villenense de música medieval Jvglárea que no ha dubtat a col·laborar desinteressadament en aquesta iniciativa, com ho han fet la resta de les persones i organitzacions que participen en l’activitat.

Mercat Solidari

Durant els dos caps de setmana en els quals es desenvolupa Mirades de Realitat, es muntarà en la plaça de Santiago un mercat ambulant en el qual participaran diferents associacions i organitzacions no governamentals que dediquen la seua labor a l’ajuda als refugiats i a les refugiades. A més de la pròpia Dandelion, participen en la iniciativa: la Federació Espanyola Pro-Drets Humans, la Xarxa SOS Refugiats Europa, la CRIDA d’Elda i Petrer, la plataforma Caudete es Mou i la PARELL d’Almansa. El mercat ambulant solidari obrirà els dissabtes 16 i 23 d’octubre i els diumenges 23 i 24 d’octubre d’11 a 14 hores.

Es pot descarregar el programa d’activitats de Mirades de Realitat en el següent enllaç: https://kakv.com/mr-2021-dossier/