Aquest dijous dia 30 d’agost en la Plaça de la Constitució, la Regidoria de Joventut, projectarà l’última pel·lícula per a tots els públics del seu cicle de cinema d’estiu a les 22 hores. Com sempre les persones assistents disposaran de crispetes per a passar una nit de cinema.

La pel·lícula prevista és ‘Coco’. Explica la història de Miguel, un jove de 12 anys que viu a Mèxic al costat de la seua família, en una típica granja de la zona rural. A causa de les seues inquietuds, engegarà una cadena d’esdeveniments que canviaran la seua vida durant la celebració del Dia dels Morts. El preadolescente té molt clar cap a on dirigir el seu futur i intenta aprendre a tocar la guitarra d’amagat, en un l’altell vell de la seua teulada. Allí homenatja al seu ídol, Ernesto de la Creu, un músic i actor ja mort en el qual s’inspira per a memoritzar concordes i compondre.

Vés-les, pel·lícules, flors i fotografies del cantant fan de la seua «sala d’assaig» un lloc molt especial. Diversos membres de la seua família tractaran d’impedir costi el que costi, que tinga contacte amb la música, doncs la veuen com un entreteniment que evita que pare esment al veritablement important. Però Miguel no es rendirà, i intentarà descobrir la seua història estudiant als seus avantpassats.

Després de visitar el mausoleu del seu ídol i tocar la guitarra que descansa en pau amb ell i que tant li ha acompanyat en les seues pel·lícules, queda atrapat en el món dels morts. Però no ho fa solament, com sempre està acompanyat del seu fidel amic i gos: Dante.

En el seu viatge coneixerà als seus avantpassats, i aquests hauran d’ajudar-li a eixir del inframundo doncs no és un lloc per a un viu. I les seues aventures acabaren provocant que tots ells acaben reunint-se amb ell i la seua família.

La pel·lícula de Disney i Pixar ha sigut dirigida per Lee Unkrich (Toy Story 3) i co-dirigida i escrita per Adrián Molina (El Viatge de Arlo). I com no, ha sigut produïda per un dels pares de Pixar, John Lasseter (Ratatouille, Monstres S.A, Els Increïbles, Cercant a Nemo…).