La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil Antonio Manresa, informa que la mostra de l’artista i arquitecte municipal, Alejandro Yborra, pot visitar-se a la Sala Taverna del Castell de Santa Bàrbara fins al pròxim 7 de gener. Alejandro Ybarra, va nàixer en Aínsa, Huesca, en 1951. La seua infància i joventut els va passar al Pirineu d’Osca. Posteriorment es va traslladar a València on va realitzar els seus estudis d’arquitectura. Des de 1983 resideix a Alacant, lloc en el qual ha desenvolupat la seua carrera professional i artística. Fa una dècada va canviar el llapis i els pinzells per la tauleta digital, eina en la qual produeix la seua obra gràfica.

És fundador de dibujandRo, l’exposició de paisatges del qual, persones i personatges s’exhibeix actualment al Castell. Actualment exerceix d’Arquitecte Municipal

L’exposició

Fa quasi una dècada va canviar el llapis i els pinzells per la tauleta digital. Des de llavors ha recreat en ella composicions, paisatges , persones i personatges. Aquesta eina li permet crear amb precisió- control total del color i el detall, i reproduir en paper les seues obres com a quadres de format lliure o projectar-les digitalment.

Sota el títol “mirades des de la meua tauleta” s’agrupen una sèrie d’obres representatives del seu particular univers creatiu compost per:

  • “Paisatges concrets” i “personatges anònims” que es passegen i els observen
  • “que esteu en la gelosia”, homenatge a persones inoblidables
  • “Composicions” on l’escala de l’objecte es converteix en un concepte lliure

DibujandRo. És un col·lectiu creatiu que gira entorn d’Alejandro Ybarra, arquitecte i artista, que ja fa alguns anys va canviar el llapis i els pinzells per la tauleta digital. Des de llavors es dedica a recollir i retratar diferents paisatges i personatges de manera incansable en la seua inseparable tauleta. Com un xicotet diari, la seua pantalla recull les seues anades i vingudes per la geografia espanyola, alhora que li permet treballar i reproduir les seues creacions digitals com a quadres de gran format en els quals el control del color i del detall és total.