El Espai Cultural Escoles Velles de l’Alfàs del Pi es converteix un any més en el marc triat per a la celebració del 9 d’Octubre, una data festiva i reivindicativa de la cultura valenciana, on la música, gastronomia i tradicions es comparteixen amb familiars i amistats en un ambient relaxat i participatiu. Aquest matí la regidora de Festes i Patrimoni, Sandra Gómez, acompanyada per la regidora de Presidència, Mayte García, i el regidor de Cultura, Manuel Casado, han convidat a la població a sumar-se a totes les activitats i participar.
Amb el monòleg gratuït de Sara González el diumenge 8 d’octubre a les 17.30 hores, en els Escoles Velles, no faltarà la nota d’humor en el programa d’actes del 9 d’Octubre, organitzat des de la regidoria de Festes, en col·laboració amb Igualtat, de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi. Programació presentada aquest matí per Sandra Gómez, regidora responsable de l’àrea, qui destaca respecte a l’espectacle, “en línia amb les polítiques transversals, des d’Igualtat es potencia la contractació de dones, en aquest cas concret, a través de la regidoria de Festes i Tradicions”.
Tota la programació se celebrarà en el Espai Cultural Escoles Velles, i abasta tant al públic infantil com adult, començant el dissabte 7 d’octubre a les 10.30 hores, amb tallers familiars sobre tradicions, per a continuar el mateix dissabte a la vesprada a les 18.00 hores amb la presentació del llibre ‘A foc i casament’, prosseguir el diumenge 8 d’octubre amb una vesprada divertida, primer humor a les 17.30 hores amb una mica d’humor en valencià, el concurs de pebrereta a les 20.30 hores i sopar de sobaquillo a continuació, i així arribar al dilluns 9 d’Octubre, amb la celebració de l’acte institucional a les 12.00 hores, enguany la lectura del manifest institucional a càrrec de la mestra Carmen Albiñana, i finalment Dames i Reines ballaran les danses tradicionals a les quals està convidat a sumar-se tothom.
Puntualitzar dues coses. Una sobre els tallers infantils, són gratuïts però cal inscriure’s prèviament: semanacultural@lalfas.com per a poder coordinar millor els continguts i una altra sobre el monòleg que també és gratuït.
El monòleg de Sara Cerro ‘Drama Queen’ el diumenge 8 d’octubre a les 17.30 hores, com tota la programació, en els Escoles velles. Amb diverses anècdotes i reflexions sobre la vida adulta, les relacions i els mites de l’amor romàntic. “Humor cínic, perquè riure’s d’una mateixa és el més sa” reflexiona la protagonista Saray. “I fer una miqueta de drama, doncs també”.
La regidora de Festes, Sandra Gómez, fa una crida a tota la població perquè se sume i participe en els diferents actes programats per a compartir en família i amb amistats els pròxims dies 7, 8 i 9 d’octubre.
PROGRAMACIÓ
Tots els actes seran en el Espai Cultural Escoles Velles
Dissabte 7 d’octubre
10.30 – 13.30 Taller familiar sobre les tradicions nupcials destinat a xiquetes i xiquets de 3 a 12 anys. Torns de 10.30-11.30/11.30-12.30/12.30-13.30. Inscripció gratuïta i prèvia en semanacultural@lalfas.com
18.00 Presentació del llibre ‘A foc i casament hi va tota la gent. Costums i tradicions nupcials a l’Alfàs’ amb motiu de la XII Setmana Cultural de l’Alfàs amb Història. Després hi haurà berenar per al públic assistent.
Diumenge 8 d’octubre
17.00 Cercavila amb xirimita i tabalet
17.30 ‘’Vesprada de Riures’’. Vesprada divertida de monòleg ‘Drama Queen’ a càrrec de Saray Cerro.
18.30 Berenar amenitzat per la Colla Xirimiters de la Marina.
20.30 Concurs de ‘Pebrereta’ amb premis per a qui participe.
21.00 Sopar de sobaquillo en la plaça dels Escoles Velles.

Dilluns 9 d’octubre
10.00 Cercavila amb xirimita i tabalet
10.30 Taller infantil per a xiquetes i xiquets en la plaça dels Escoles Velles.
12.00 Lectura del manifest a càrrec de Carmen Albiñana. A continuació s’entregaran els premis del concurs de ‘pebrereta’.