La programació de xarrades, en l’organització de les quals col·labora la Regidoria de Cultura i la Fundació Paurides, comença aquest dijous amb la ponència El somni de la raó’ de la pintora Pau Pellín

Un cicle de conferències organitzat per l’Associació Cadmi, en col·laboració amb la Fundació Paurides i l’Ajuntament d’Elda, abordarà l’art en l’època de la Família Coloma. La regidora de Cultura, Rosa Vidal, acompanyada de Candy López, en representació de l’Associació Cadmi, i d’Emilio Maestre, president de la Fundació Paurides, ha presentat aquesta activitat que s’emmarca en els actes de celebració de l’Any Coloma.

Vidal ha indicat que parlarem d’art i de cultura, conceptes transcendentals al llarg de la història. Aquest cicle de xarrades i conferències pretén ser un punt de trobada entre els artistes i les persones interessades en la cultura i en els segles XVI i XVII. Vull felicitar la Fundació Paurides per la seua aportació i també a tots els artistes que formen part de Cadmi.

Per part seua, Candy López ha indicat que l’Associació Cadmi va rebre la proposta de la comissió que està organitzant els actes de l’Any Coloma per a col·laborar amb aquest cicle de conferències que comença aquesta mateixa setmana, el dijous a les 19.00 hores en la Fundació Paurides, amb la xarrada El somni de la raó’, de Pau Pellín, que és llicenciada en Filosofia i artista plàstica integrant de Cadmi.

López ha explicat que també tenim el projecte de realitzar un mural representatiu de l’Any Coloma en les instal·lacions de la Fundació Paurides. Estem preparant la paret perquè es tracta d’un fresc. A la fi d’any realitzarem una exposició de pintura relacionada amb l’Any Coloma. Aquests són els tres projectes que tenim en marxa per a commemorar l’Any Coloma.

Finalment, Emilio Maestre ha detallat les conferències que se celebraran dins d’aquest cicle: No tenim tot el calendari tancat, però a més de la conferència de Pau Pellín tenim prevista per al 24 de març la xarrada de Sara Rubayo amb Pionera: perquè sense pintores et falta l’altra meitat de la història. El mes d’abril, en concret el dia 21, Valeriano Venneri ens parlarà de L’experiència artística de Josep Ribera, el spagnoletto a Itàlia. Ribera pot ser l’espill d’Espanya de l’època del XVI i XVII, és un espanyol que pinta en Napolés, on es troba una part de la Corona espanyola.

Maestre ha destacat que Pau Pellín és professora de Secundària i és una gran pintora. I si d’alguna cosa pot parlar-nos és del sentit del pensament plasmat en obres d’art en aquesta època. Per a finalitzar, el president de Paurides ha indicat que la idea d’aquestes xarrades és enfocar-les des de diferents punts de vista, que complemente l’Any Coloma des de la pintura.