Un cicle de conferències de l’Associació Cadmi permetrà conéixer l’art en l’època de màxima esplendor de la Família Coloma d’Elda

Un cicle de conferències de l’Associació Cadmi permetrà conéixer l’art en l’època de màxima esplendor de la Família Coloma d’Elda

La programació de xarrades, en l’organització de les quals col·labora la Regidoria de Cultura i la Fundació Paurides, comença aquest dijous amb la ponència El somni de la raó’ de la pintora Pau Pellín

Un cicle de conferències organitzat per l’Associació Cadmi, en col·laboració amb la Fundació Paurides i l’Ajuntament d’Elda, abordarà l’art en l’època de la Família Coloma. La regidora de Cultura, Rosa Vidal, acompanyada de Candy López, en representació de l’Associació Cadmi, i d’Emilio Maestre, president de la Fundació Paurides, ha presentat aquesta activitat que s’emmarca en els actes de celebració de l’Any Coloma.

Vidal ha indicat que parlarem d’art i de cultura, conceptes transcendentals al llarg de la història. Aquest cicle de xarrades i conferències pretén ser un punt de trobada entre els artistes i les persones interessades en la cultura i en els segles XVI i XVII. Vull felicitar la Fundació Paurides per la seua aportació i també a tots els artistes que formen part de Cadmi.

Per part seua, Candy López ha indicat que l’Associació Cadmi va rebre la proposta de la comissió que està organitzant els actes de l’Any Coloma per a col·laborar amb aquest cicle de conferències que comença aquesta mateixa setmana, el dijous a les 19.00 hores en la Fundació Paurides, amb la xarrada El somni de la raó’, de Pau Pellín, que és llicenciada en Filosofia i artista plàstica integrant de Cadmi.

López ha explicat que també tenim el projecte de realitzar un mural representatiu de l’Any Coloma en les instal·lacions de la Fundació Paurides. Estem preparant la paret perquè es tracta d’un fresc. A la fi d’any realitzarem una exposició de pintura relacionada amb l’Any Coloma. Aquests són els tres projectes que tenim en marxa per a commemorar l’Any Coloma.

Finalment, Emilio Maestre ha detallat les conferències que se celebraran dins d’aquest cicle: No tenim tot el calendari tancat, però a més de la conferència de Pau Pellín tenim prevista per al 24 de març la xarrada de Sara Rubayo amb Pionera: perquè sense pintores et falta l’altra meitat de la història. El mes d’abril, en concret el dia 21, Valeriano Venneri ens parlarà de L’experiència artística de Josep Ribera, el spagnoletto a Itàlia. Ribera pot ser l’espill d’Espanya de l’època del XVI i XVII, és un espanyol que pinta en Napolés, on es troba una part de la Corona espanyola.

Maestre ha destacat que Pau Pellín és professora de Secundària i és una gran pintora. I si d’alguna cosa pot parlar-nos és del sentit del pensament plasmat en obres d’art en aquesta època. Per a finalitzar, el president de Paurides ha indicat que la idea d’aquestes xarrades és enfocar-les des de diferents punts de vista, que complemente l’Any Coloma des de la pintura.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X