Un concert de la Banda Simfònica Municipal, dirigida per Pedro Lara, i una mostra de folklore alacantí centren les activitats del 9 d´Octubre a Alacant, segons ha explicat el regidor de Cultura, Antonio Manresa.

El concert, amb el compliment de les mesures sanitàries derivades de la crisi del COVID-19, se celebrarà en la Plaça de l’Ajuntament, a partir de les 11.30 hores. S’interpretaran els pasdobles “El Cant del Valencià” (Pedro Sosa), “La Millor Terra del Món” (Ernesto Rosillo) i “La Flor del Taronger” (Miguel Asíns). A més, el poema simfònic “És chopá… fins a la moma” (Salvador Giner) i la jota “Tres dançes valencianes” (Estimant Blanquer). L’acte finalitzarà amb les interpretacions dels himnes d’Alacant, Comunitat Valenciana i Espanya.

La Plaça de l’Ajuntament acollirà, a continuació, una Mostra de Folklore Alacantí, organitzat per la Federació de Folklore d´Alacant. Es podran apreciar les actuacions de grups de danses populars i collas de dolçainers, i una exhibició de nanos i gegants.

Fragments de “Tirant lo Blanc”

La regidoria de Cultura retransmetrà per la seua Facebook Live la lectura de fragments del “Tirant lo Blanc” per part d’uns 50 alumnes d’instituts d’Ensenyaments Mitjans d’Alacant. Està programada per al divendres, 9 d’octubre, a partir de les 18 hores. Podrà ser visible durant una setmana.

Els participants són alumnes dels instituts alacantins Jaume II, Figueras Pacheco i Jorge Juan. A tots ells se’ls sumaran els pares i mares del Voluntariat Lingüístic