YAIKE es presenta com una rapera cantautorizada que li agrada versionear a altres grups i en aquests últims deu anys ha pertangut a tres grups on el rap era l’ingredient bàsic: “Artesanos”, “Juego libre” i el grup de dones “Nexa”.

En el seu projecte en solitari li acompanya el productor alacantí Neim Beats que en paraules d’ella “és tot el que no sóc jo” i qui li va acompanyar aquest dissabte per a la logística del concert.                                                                                                      

Com és habitual en ella, escriu de tot sent la música una vàlvula de fuita. Si s’alça enamorada ho fa, si s’alça amb molt d’ego compta el bé que està, però si és cert que combina, quasi en un 80% amb el crític-reflexiu.

La sessió d’aquest dissabte que es va celebrar en el Taller Tumbao va ser quasi un festival de bona música i bona autora. Va obrir la seua maleta per a fer un repàs ampli al seu projecte musical que ens produïsc un Elèctric Romanç amb ella.

YAIKE y LIDMO

Va ser divertida la seua cançó crítica a cupido que a vegades també s’equivoca. En el meu cas, per ser molt de províncies, em va encantar la seua cançó a Alacant un lloc, com cantava, “on les penes se les emporta la mar”.

Aquest dissabte va cantar “Realfooding”, una cançó que sorgeix quan va entrar en un procés de cures personals i va descobrir a Carlos Ríos que és un nutricionista que crea el moviment Realfooding d’alimentació saludable: “més mercat, menys supermercat”.

Escriu de tot sent la música una vàlvula de fuita. Si s’alça enamorada ho fa, si s’alça amb molt d’ego compta el bé que està, però si és cert que combina, quasi en un 80% l’educatiu-social o crític-reflexiu.

M’encanta quan es posa contundent i mana a la banqueta al masclisme. Ella també va ser aquest dissabte un altaveu per a reivindicar qüestions essencials que tenen a veure amb la lògica igualtat entre dones i home. Dir i reivindicar. Necessiten tindre les dones un altaveu per a demandar unes certes coses i Yaike s’ha convertit en un d’ells.

Va fer diferents peces a capela, amb les seues sabatilles lluminoses apagades, amb versos tan essencials com “els meus defectes són d’acer perquè tenen actitud”.

En dos moments del concert va incorporar a la músic LIDMO i al músic RETAYLER, que li van donar més força, si cap, al concert. També va contar i va cantar l’anècdota de la peça “Pausa” que va fer amb Izal.

Pots contactar amb ella i veure-la perquè està xarxes socials com YAIKE i especialment Instagram. També en Youtube i Facebook.