El festival L’Alfàs en Jazz va arrancar en la nit del dissabte 7 de setembre per a un incondicional públic que va vindre a l’auditori de la Casa de Cultura per a viure la primera de les actuacions del festival de Jazz. Aretha y Los Franklin , grup acostumat a omplir els auditoris en els quals actua com ha ocorregut recentment a Calp, Elx, Asp o Villena i ara a l’Alfàs del Pi, va alçar al públic dels seients contagiat per les bones vibracions amb les quals van inundar l’auditori.

El regidor de Cultura Manuel Casado va donar la benvinguda als assistents a aquest primer concert del Festival més veterà de la programació cultural de l’Alfàs del Pi, al costat del de cinema. I va recordar que a més de l’actuació de Aretha i els Franklin, per a obrir, el festival comptara en pròximes cites amb Jeff Jerolamon Jazz Experience i Ximo Tebar Trio concretament els pròxims dissabtes 14, i 28 de setembre, a l’auditori de la Casa de Cultura de l’Alfàs.

La història d’aquest festival que va recobrar per als afeccionats al jazz de la comarca, la possibilitat de trobar aquesta música en directe, en un auditori amb excel·lents condicions acústiques, ha discorregut paral·lela a la del jazz modern i a la de les seues grans figures. Si el primer festival que va acollir la Casa de Cultura després dels mesos d’estiu, va ser un certamen que ha sabut mantindre’s i reinventar-se amb el pas del temps, pel qual han passat músics emblemàtics com Lou Bennet, Tete Montoliu, Pedro Iturralde o Ximo Tébar” qui per cert repeteix enguany ara es manté gràcies a l’obstinació de la Regidoria de Cultura per continuar oferint qualitat a l’exigent aficionat al Jazz, habitual d’aquest l’Alfàs en Jazz.