Un grup internacional de localitzadors d’espais i escenaris per al rodatge de produccions cinematogràfiques, formades per professionals procedents del Regne Unit, els Estats Units i el Canadà, han visitat en aquests dies diferents espais naturals, cellers, monuments i espais urbans per a futures filmacions. Aquesta visita de treball va estar organitzada per l’entitat Film Commission Costa Blanca en el Shooting Location Marketplace, que va tindre lloc en el festival de Valladolid. Es tracta de professionals prestigiosos que han col·laborat en grans produccions internacionals com la sèrie televisiva ‘Jocs de Trons’, ‘Joker’, ‘Capitana Marvel’ o ‘Godzilla vs Kong’

Entre els llocs visitats al llarg de la Comunitat Valenciana, Villena ha sigut un dels llocs seleccionats, en el qual s’ha valorat la gran diversitat de paisatges i edificis singulars disponibles. “El nostre paisatge és molt divers, que canvia i ofereix possibilitats diferents segons l’estació de l’any. També s’ha valorat espais com els cellers i els nostres importants monuments, com el Castell de la Talaia”, ha comentat l’edil de Turisme, Paula García.

El grup de localitzadors va ser rebut en el celler Francisco Gómez per l’Alcalde, Fulgencio Cerdán, i la Regidora de Turisme, Paula García, els quals van acompanyar al grup de professionals durant la visita a aquestes instal·lacions i a la posterior visita al castell. Els localitzadors van rebre informació turística del conjunt d’edificis històrics, espais singulars i edificis d’interés per al rodatge de pel·lícules, com el Teatre Chapí o l’Església de Santiago.

Els localitzadors també es van emportar informació sobre les Festes de Moros i Cristians, la indústria d’artesania dels quals pot ser de gran utilitat per a la indústria del cinema per la seua experiència en la confecció de vestuari i la confecció de bijuteria.

L’edil de Turisme es va mostrar molt optimista i va destacar que “a poc a poc la Film Office de Villena va fent els seus xicotets passos per a atraure rodatges a la ciutat, de fet, aquest cap de setmana es gravaran en alguns carrers de la ciutat algunes preses per al projecte ‘El Retorno’ que està realitzant la productora La Fàbrica Nocturna Cinema”.