La idea del projecte Front d’Iniciatives Contemporànies (FIC) a Villena, part de la reivindicació dels llenguatges contemporanis, en les diverses disciplines artístiques, per al seu complet desenvolupament a la ciutat i a la seua ciutadania perquè connecte amb iniciatives culturals innovadores.

Defensa el paper dels i les creadors-as i mediadors-as culturals com a generadors d’incerteses artístiques realçades tant directament a Villena com fora d’ella i que en l’estratègia inclou compartir el seu entorn de treball amb la població.

FIC és una proposta multidisciplinària que agrupa diferents creadors-as en als nous llenguatges culturals contemporanis i d’avantguarda, tant en la concepció de les propostes com en la manera de mostrar-les a l’espectador, realitzats per artistes nascuts, criats o relacionats a Villena per a reivindicar el paper del creador en el desenvolupament cultural de la comunitat.

FIC, especialment, defensa propostes culturals que es troben al marge, o en els extrems, del màrqueting cultural. Manifestacions que mantenen l’essència de la innovació i del desenvolupament com a premissa.

La metodologia.

La proposta es realitza de manera continuada en diferents suports mantenint com a premissa el contacte directe del creador-a amb el públic, No tant per a explicar sinó per a crear un espai de reflexió entre tots dos en, almenys, 20 hores durant tres dies seguits.

FIC es desenvolupa en diferents espais de la Casa de la Cultura de manera invasiva, ocupant llocs que en principi no van ser concebuts per a aquest tipus de manifestacions o en el qual mai s’haurien presentat propostes d’aquest ordre, defensant la predominança de la manifestació artística sobre el lloc on s’exhibeix i que pretén un treball continuat al llarg de tot l’any a partir d’aquest moment.

FIC començarà oficialment el dijous 14 de febrer i es clausurarà el dissabte 16 de febrer, encara que determinades residències artístiques es desenvoluparan des del dilluns 11, concentrant la seua major activitat el divendres i el dissabte a la vesprada

La programació.

La programació inicialment prevista, que pot patir xicotetes modificacions, que seran conegudes a través de la comunicació general i les xarxes socials (Instagram: @FIC, FB: https://www.facebook.com/fic.villena), és la següent:

Dijous, 14 de febrer

19.00 Made in Spain. Jero Rubio. Instal·lació fotogràfica

20.00 La Casa de Jack, Cinema Club Villena. Cinema

20.30 Plus Tard. Mayte Sánchez & Belén Hernández. Foto Perfomance

21.00 Animacions, il·lustracions i treballs videogràfics. Andre Estevan, Antonio Morales, Mar Amorós i Gaspar Satorres. Animació

Divendres, 15 de febrer

19.00 Instal·lació càmping. Elena Ferrando & Ana Estevan. Instal·lació plàstica

20.00 Un assumpte de família. Cinema Club Villena. Cinema

21.00 Aproximació a Mark Leyner. Andrés Leal i Jordi Gandia. Teatre

22.30 Ímpetu AV Xou. Felip L. Navarro. Música

Dissabte , 16 de febrer

12.00 Vins extrems. Laura García. Tast

17.00 Tertúlia

18.30 Intervenció plàstic-literària. Rafael Hernández. Intervenció Plàstica en directe

20.30 Títol Provisional. Claudia Parodi. Teatre

22.00 Intervencions creatives. Lacreativa. Teatre

23.00 Imarginarte. Juana Varela, Toni Prats, Pascual Pérez i Manolo Soler. Creació Multidisciplinària.

L’organització.

Aquest programa està organitzat per la Casa de la Cultura KAKV, La Creativa, Leal & Gandia CO., Tempo i Elena Ferrando i ho patrocinen l’Ajuntament de Villena, la Diputació d’Alacant i l’Institut Valencià de Cultura.