El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Elx han posat en marxa un ampli programa educatiu que permetrà acostar el museu i les Ciències de la Terra a més de 500 escolars il·licitans. Les activitats, iniciades amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Terra, s’aniran ampliant al llarg de l’any. D’aquesta manera, es desenvoluparan noves propostes per als diferents centres escolars de la ciutat, tal com va ocórrer el passat 18 de maig en el Dia Internacional dels Museus.
La Geologia és una ciència poc representada en el currículum educatiu, i això fa que els museus centrats en les Ciències de la Terra puguen desenvolupar una labor essencial com a complement a les aules. Així, les sales del MUPE es transformen en espais d’aprenentatge on les col·leccions de minerals, roques, fòssils i petxines actuals permeten treballar part del currículum educatiu i les competències clau.
Sens dubte, es tracta d’una iniciativa que se suma a l’ambiciós projecte educatiu i cultural que el Museu Paleontològic d’Elx duu a terme, apostant amb això pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i més concretament pel qual fa referència a una Educació de Qualitat.