Un recorregut molt didàctic i entretingut, per a totes les edats i a hora primerenca per a evitar els moments forts de calor. “La ruta de la mar i la pesca” és la proposta de la regidoria de Turisme del Campello per als matins dels diumenges d’aquest estiu, a les 9.30 hores, que inclou un recorregut dramatitzat per la història del municipi des de finals del segle XVIII fins als nostres dies.

Segons informa la regidora de Turisme, Marisa Navarro (PP), les visites són gratuïtes i de 50 minuts de duració, amb aforament limitat a 25 persones. Es requereix reserva prèvia en la web de “Turisme El Campello”, a més de l’ús de màscara i mantindre una distància mínima de 1,5 metres entre persones. El circuit es va inaugurar aquesta setmana amb una visita reservada a autoritats, amb l’alcalde Juanjo Berenguer al capdavant, i mitjans de comunicació.

Durant un passeig per primera línia, es desglossa l’evolució i influència de la pesca i la mar d’un poble hui bolcat en l’activitat turística, però antany dependent de la pesca. El Campello va arribar a tindre fins a quatre drassanes i la flota pesquera en fusta més important d’Espanya, amb 200 embarcacions.

La companyia de teatre “Inspira”, s’encarrega de la recreació històrica, amb personatges que van sorgint pel camí que, amb unes certes dosis d’humor, desgranen la història del municipi.

Així, des d’una de les primeres turistes que va rebre El Campello, fins a un pescador o una teixidora de xarxes, van narrant com era i com es vivia al poble en temps passats. “La història ens explica qui som com a poble i com a individus”, explica el presentador.

Una de les escenes més aplaudides la protagonitza l’actriu que dóna vida a la cantant folklòrica Lola Flores, rememorant la seua famosa actuació en la inauguració de la sala de festes “Gallo Rojo”, allà per 1962, congregant a 5.000 espectadors arribats de tota Espanya.