Un total de 175 persones actuaran en la 26a edició de la Mostra de Teatre Dama d’Elx que se celebrarà del 14 al 25 de setembre a les 21.00 hores en el Gran Teatre. Una iniciativa organitzada per la regidoria de Cultura en col·laboració de la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, en la qual enguany, com a novetat, predominarà la presència de les dones amb 82 actrius enfront dels 42 actors. Així ho ha anunciat la regidora de Cultura, Marga Antón, al costat de la directora de la Plataforma, Consuelo Pérez.

L’edil ha destacat que “la reinterpretació dels clàssics o la tragèdia grega, entre altres, seran les propostes que el públic podrà gaudir per a donar la benvinguda a la tardor”.

Segons ha indicat la regidora, en la clausura del 25 de setembre actuarà Teatre Circ d’Alcoi, un dels grups amateur amb més projecció de la Comunitat Valenciana i es realitzarà l’acte de lliurament dels recordatoris dissenyats per l’artista local Ángel Hernández als grups participants.

Per part seua, Consuelo Pérez ha destacat que aquest any hi ha hagut un increment de grups respecte a l’any passat i que en total són 11 les companyies de teatre amateur d’Elx que es donaran cita en aquest esdeveniment.

“Amb aquesta acció donem l’oportunitat als grups de teatre perquè puguen actuar dins del Gran Teatre i per a demostrar la diversitat que hi ha”, ha indicat la directora de la Plataforma.

El dimarts, 14 de setembre, arranca l’edició amb “El llanto de la palmera” de Teatre de les Nacions. Seguidament el 15 actuarà Taitantos amb “Este año toca… comedia”. El 16 de setembre serà el torn de Cadillac Teatre amb “El diario de Yerma”. L’endemà actuarà Dreamshow amb “Le monde avec dónes artistes”. El 18 de setembre interpretarà “Bodas de sangre” la companyia Sentit Macbeth. El dia 19 el públic podrà gaudir de CCCE L’Escorxador + Plataforma amb “Las troyanas”. El 20 actuarà Escola Soms “La jaula” i el 21 ho farà l’Associació de teatre de la Tercera Joventut Anem al Grá amb “Arrugas”.  El 22 de setembre actuarà Les set glòries amb “El premio” i Espai Escènic amb “Cuarnos”. Finalment, el 23 de setembre serà el torn de Sàhara Teatre amb “Las criadas” i el 24 Teatreta interpretarà “El triciclo”.

Marga Antón ha convidat a la ciutadania a veure aquestes obres i ha informat que les entrades seran gratuïtes i estaran disponibles a través de la web de Instaticket. Així mateix, els interessats podran conéixer totes les novetats a través d’elche.es i el blog de la Plataforma: laplataformaelx.wordpress.com

D’altra banda, l’edil ha subratllat que es posarà en marxa un taller de “Estratègies per a la realització de coreografies en el musical i la ubicació en l’espai” els dies 2 i 3 d’octubre en l’Ecorxador. Una activitat dirigida pel director i actor, Pedro Cardona, dirigida a totes aquelles persones que vulguen millorar el seu moviment en escena i aprendre a utilitzar el cos amb més soltesa i menys rigidesa. El termini d’inscripció està obert fins al 26 de setembre i es podrà realitzar a través de l’email laplataformatalleres@gmail.com. S’haurà de posar com a assumpte “Curs Mostra” i s’haurà de facilitar el nom, cognoms, l’edat, el número de contacte i un breu currículum teatral.

A més, com és habitual, es durà a terme una exposició associada a la Mostra que es podrà contemplar a partir del 14 de setembre de manera en línia mitjançant un enllaç en el blog de la Plataforma. Segons ha explicat Marga Antón aquesta exposició serà un passeig virtual per a conéixer l’origen i evolució de l’espai escènic, partint de l’escenari del Gran Teatre al teatre grec. “En ell es donaran a conéixer els diferents elements que ho formen, els canvis que s’han donat i aquelles parts que han perdurat en el temps”, segons ha puntualitzat la regidora.

Además, como es habitual, se llevará a cabo una exposición asociada a la Mostra que se podrá contemplar a partir del 14 de septiembre de manera online mediante un enlace en el blog de La Plataforma. Según ha explicado Marga Antón esta exposición será un paseo virtual para conocer el origen y evolución del espacio escénico, partiendo del escenario del Gran Teatro al teatro griego. “En él se darán a conocer los distintos elementos que lo forman, los cambios que se han dado y aquellas partes que han perdurado en el tiempo”, según ha puntualizado la concejala.