Newton College va celebrar el divendres 12 d’abril, la Primera Fira de Ciències Interescolar de la província d’Alacant. Un total de 18 projectes procedents de quatre centres van competir en aquest esdeveniment científic, l’objectiu del qual és motivar i donar l’oportunitat a estudiants de mostrar tot el seu talent i habilitats. La jornada, que va començar a les 10.30 hores, es va completar amb activitats paral·leles com a exhibicions i conferències a càrrec de PDL Space i el MUDIC (Museu Didàctic i Interactiu de Ciències de la Vega Baixa del Segura de la ComunitatValenciana).

Es tracta d’un repte pioner a la província proposat pel col·legi britànic internacional per a comprovar la iniciativa, innovació, creativitat i adaptació al canvi que tenen els escolars alacantins. Per a això, estudiants, familiars i docents han unit esforços per a demostrar les seues qualitats i posar en pràctica tots els coneixements apresos, creant treballs científics, socials, tècnics i ambientals.

Així, The British School de Vila-real i el Col·legi Privat Muntori de Castalla van participar amb 4 projectes cadascun, l’IES La Torreta d’Elx amb 1 i el mateix Newton College amb 9 projectes. Segons el curs van participar en dues categories: l’Einstein, dirigida a 1°, 2° i 3° de E.S.O., o la Marie Cure, destinada a 4° de E.S.O. i 1r de Batxillerat.