Dissabte passat 26 d’octubre de 2019 es procedia a la decisió del jurat del XL Concurs de Fotografia “Vila d’Ibi” 2019, en el Centre Cultural Salvador Miró. El jurat estava compost per Xavier Mollà i Revert, fotògraf professional d’Ontinyent, Francisco Pérez Olcina, membre de l’Agrupació Fotogràfica d’Alcoi i Pedro Olaya Ruano, membre de l’Agrupació Fotogràfica d’Alacant, actuant com a secretari, José Arroyo Tripiana, i comptant amb la presència d’Antonio Rico, tinenta d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament d’Ibi, sense veu ni vot. Al concurs s’han presentat un total de 308 fotografies, que corresponen a 37 autors de diferents llocs de la geografia espanyola, la qual cosa deixa patent la importància del concurs a nivell nacional.

Després d’examinar el jurat les 47 col·leccions presentades al Premi d’Honor a la Millor Col·lecció i Premi a la Millor Col·lecció, acorden concedir a Diego Pedra Benzal (Cornella de Llobregat, Barcelona), el Premi d’Honor a la Millor Col·lecció, per la seua col·lecció “Tendals”, i a Ángel Verdú Lluch (Alcoi, Alacant), el Premi a la Millor Col·lecció, per la seua col·lecció “Manipulació- enfade, Manipulació- tristesa, Manipulació- alegria, manipulació- indignació i Manipulació- ira”.

A continuació, el jurat va passar a examinar les 101 obres soltes presentades per a triar els tres Primers Premis que, per unanimitat, van acordar concedir a Juan Miguel Cervera Merlo (Mijas, Màlaga), per la seua obra “Mans”; a María Caballero Amorós (Monòver, Alacant), amb l’obra “Ibi és banya” i a José Antonio López Rico, per la seua obra “Històries meues”. Finalment, el Premi Local és concedit a Paco Martos Herrero, amb la seua obra titulada “Rapa dónes bestas 2”.

L’Ajuntament d’Ibi dóna l’enhorabona a tots els premiats i agraeix la participació dels 37 participants. L’exposició de les obres presentades serà del 15 de novembre al 8 de desembre de 2019, en el Centre Cultural Salvador Miró, en horari del centre.