Les especials circumstàncies provocades per la pandèmia del Coronavirus fan impossible la celebració habitual del VEM encara que es manté el mateix esperit durant tot aquest cap de setmana com a homenatge a la música.

Les restriccions decretades per les autoritats sanitàries per a evitar la propagació del virus fan impossible la celebració de concerts multitudinaris durant 24 hores consecutives. “La situació ens obliga a organitzar un nou VEM molt més humil que ens fa apreciar l’important que és la música per a les persones”, ha indicat la regidora de Cultura, Elena Benítez.

Enguany VEM es trasllada a les xarxes socials des d’on s’emeten píndoles musicals i grans moments del ‘Villena és Música’ de les seues quatre edicions anteriors.

  • https://www.facebook.com/villena.casadecultura/
  • https://www.youtube.com/channel/uckuzippcalbuyvtsjmohk1q

Un dels moments més especials de VEM 2020 tindrà lloc hui dissabte a partir de les 11.00 hores quan tots els músics i músiques que ho desitgen podran eixir a les seues finestres i balcons per a interpretar amb els seus instruments el ‘Himne de l’Alegria’. La coneguda obra de Beethoven vol ser un homenatge al cèlebre compositor aleman quan es compleixen 250 anys del seu naixement.

Aquesta composició és un himne a l’esperança en aquests temps tan convulsos que es viuen. Els músics i músiques que es vulguen unir a aquest homenatge poden descarregar les partitures per als diferents instruments ací:

  • https://vem.villena.es/portfolio-item/partituras-himno-de-la-alegria/?fbclid=iwar3ygfq4cs7adxirdqm5b20a8if7cluocgmjz-5mwye6il3qwuhsyziw62q

Als cent primers músics que envien un vídeo amb la seua interpretació de l’Himne de l’Alegria des del balcó, els regalarem un disc de compositors, grups o intèrprets de Villena, i també una samarreta de record d’aquesta edició de VEM 2020.

TVEM és el canal de televisió de Villena És Música i enguany comptarà, a més d’amb píndoles musicals d’anys anteriors, amb entrevistes a casa de músics i músiques locals que han participat en VEM. Allí s’explicarà com han viscut aquests mesos de tancament els músics.

Desde la concejalía de Cultura y la organización de VEM se invita a la ciudadanía a disfrutar de una forma distinta de este homenaje al Día de la Música que realiza Villena. Se invita a la población a enviar sus vídeos musicales desde casa y sus fotografías con las camisetas y los característicos sombreros del certamen. Las 100 personas más rápidas tendrán un premio musical.