La regidora de Turisme ha anunciat la renovació de l’app “Turisme Villena” la qual aquests dies se centra en les imminents Festes de l’Edat Mitjana on poder conéixer la història de Villena a través de quizs, jocs de geolocalització, puzles i molt més.

L’aplicació mòbil “Turisme Villena” es troba disponible per a plataformes Android i IOS amb contingut renovat i nous jocs centrats en les Festes de l’Edat mitjana 2019. “Necessitàvem una eina que ens ajudara a transmetre informació sobre patrimoni i història d’una manera diferent”, ha destacat Mercedes Menor, edil de Turisme.

L’aplicació ha sigut desenvolupada per StaiAppsi Posiziona i ha sigut finançada gràcies a les ajudes europees del fons EDUSI. L’aplicació que ara es troba enfocada en les Festes de l’Edat mitjana permet a l’Ajuntament de Villena incloure nous continguts i imatge, una vegada transcorregudes les festa. “La idea és tindre tres versions amb la mateixa aplicació per a l’Edat mitjana, les Festes de Moros i Cristians i un genèric de Villena”, ha subratllat l’edil.

Segons explica Bernardo Hernández de Posiziona, “aquesta app és un contenidor de jocs la qual s’anirà actualitzant amb nous jocs”. La principal novetat de l’aplicació enguany és el joc “La captura del tresor” la qual utilitza tecnologia GPS per a anar dirigint al públic usuari a través d’un mapa del barri antic de Villena.

La regidoria d’Igualtat col·labora amb aquesta app amb preguntes que ajuden a conéixer i donar visibilitat a dones importants de l’Edat Medieval, les quals han romàs a l’ombra de personatges masculins de l’època. Existeixen dos nivells de dificultat i les i els participants formaran part d’un rànquing per punts. 
Aquelles persones que superen tots els nivells rebran diversos obsequis promocionals en l’Oficina de Turisme.

Horaris i informació sobre Festes de l’Edat Mitjana: