El Museu d’Art Contemporani d’Alacant rep la donació de la col·lecció d’obres d’art, propietat de Michael Jenkins i Javier Romero, composta per un total de dues-centes noranta-una peces corresponents a 155 artistes internacionals, perquè en sigueu custodis, conservació, investigació i exhibició. La valoració total de les obres és de 2.028.770 euros. La proposta serà aprovada aquest dimarts per la Junta de Govern municipal.

La col·lecció consta d’obres de diversos artistes contemporanis tant nacionals, entre els quals figuren Teresa Lacenta, l’alacantí Aurelio Ayela o Olga Diego, com a internacionals amb els estatunidencs Leonardo Drew, Kara Walker Tony Feher, Jeff Gibson, Corita Kent; el veneçolà Arturo Herrera, el canadenc Tony Gray, el brasiler Vik Muniz, l’alemanya Janaina Tschape, l’italià Massimo Pisani, la britànica Amalia Pica, el suec Claes Oldemburg o el japonés Takashi Murakami, entre altres.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha manifestat la seua “satisfacció per poder comptar aquesta magnífica col·lecció d’obres d’artistes contemporanis nacionals i internacionals de la qual els alacantins i tots quants visiten la ciutat podran gaudir en les galeries del MACA”. “Es tracta fonamentalment de pintures, il·lustracions o fotografies, encara que també contempla obres escultòriques i collages realitzats amb diferents materials d’artistes d’avantguarda les obres de la qual s’han exposat pels cinc continents”, ha afegit l’edil.

Altres donacions

Antonio Manresa ha anunciat també que la setmana passada es va aprovar també pel govern municipal l’acceptació de la donació d’altres huit obres al Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) de dues artistes espanyoles per a incrementar els fons de l’Ajuntament d’Alacant.

Es tracta de dues obres de la pintora toledana, Amalia Avia, (dos aiguaforts), propietat d’Isabel Tejeda Martín (Crítica i gestora cultural), i sis obres en les quals es combinen tintes, grafit i aquarel·la sobre paper de l’artista alacantina Olga Diego Freises (Alacant 1969).

Col·lecció permanent

El MACA és un espai expositiu destinat a l’art contemporani, concepte creat en el segle XX, es caracteritza per tindre una consciència de grup, neguen el passat i es busca un nou llenguatge expressiu basat en una visió diferent de la realitat, a la qual ja no imiten, interpreten.

Actualment, es pot gaudir en el MACA de la Col·lecció Art Segle XX, donada per Eusebio Sempere a la ciutat, part de la Col·lecció Fundació Mediterrani que ha substituït a la Col·lecció de Juana Francés que la pròpia artista va llegar a Alacant en 1990, i els Semperes de Sempere adquirits per l’Ajuntament des de 1997 són les tres col·leccions que formen el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) i que ho fan posseir una de les primeres i més interessants col·leccions de l’art del passat segle de tota Espanya.