‘Ibèria Guild Gaming’ (IGG) ha guanyat el premi especial de 1.000 euros concedit per la Càtedra Iberoamericana Alejandro Roemmers d’Indústries Culturals i Creatives per la seua iniciativa de comunitat de videojugadores professionals a través de l’arrendament d’actius virtuals.

Més de mig centenar de projectes inscrits, dels quals 31 van ser seleccionats per a participar, i 24 presentats davant el jurat, van competir per ser un dels tretze que passen a l’última fase de la 11a Marató de Creació de Start-ups UMH. Per part seua, la Càtedra Iberoamericana Alejandro Roemmers d’Indústries Culturals i Creatives (ICCAR) va triar com a proposta guanyadora la de Juan Manuel Sánchez, ‘Ibèria Guild Gaming’ (IGG), la primera guild professional de videojocs.

Aquesta iniciativa sorgeix amb l’objectiu de crear una comunitat de videojugadores professionals a través de l’arrendament d’actius virtuals. D’una banda, la guild o empresa es dedicaria a comprar actius digitals (NFT) i a arrendar-los a jugadors de videojocs basats en blockchain (cadena de blocs) a canvi d’un percentatge dels beneficis generats gràcies a ells.

El director de la Càtedra Iberoamericana Alejandro Roemmers d’Indústries Culturals i Creatives i de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible – Prosperitat, totes dues de la UMH, Antonio Verdú, confia que “proposades de futur com IGG puguen estar prompte a l’ordre del dia”. L’autor de la proposta guanyadora ha realitzat una visió basada en la rendibilitat i en la creació de valor emocional mitjançant els nous mètodes de monetització de continguts i del reconeixement sobre “el valor que tenen els jugadors en una indústria tan gran i important a nivell mundial com és la dels videojocs”, ha explicat el director de la Càtedra.

La Marató de Creació de Start-ups naix com un programa d’incubació gestionat pel Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández que combina mentoring estratègic, formació en creació d’empreses, assessorament sectorial, finançament per a impulsar start-ups innovadores, instal·lacions i infraestructures per al desenvolupament de projectes. Des de 2008, el PCUMH impulsa la creació d’empreses innovadores i tecnològiques, i fomenta la transferència de coneixements entre universitat i món empresarial.