Una delegació del Museu Arqueològic viatjarà aquesta vesprada amb destinació a Teheran per a inaugurar l’exposició ‘Alacant, tresors del MARQ’ en el Museu Nacional d’Iran (MNI). La comitiva està integrada pel director gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, el director tècnic del museu, Manuel Olcina, i el director d’exposicions, Jorge Soler.

Al costat dels tècnics del museu alacantí que han supervisat el desembalatge i col·locació de les peces, i que en aquests moments estan concloent els últims detalls del muntatge, la delegació realitzarà una primera visita a les sales del MNI per a comprovar que tot està a punt per a la seua obertura. La inauguració oficial tindrà lloc el diumenge 22 de setembre i comptarà amb la presència de la comitiva espanyola, encapçalada per l’ambaixador d’Espanya a Iran, Eduardo López Busquets, al costat d’autoritats iranianes.

Per als correus espanyols desplaçats a Teheran han sigut dies de treball intens però “molt gratificant”, gràcies al càlid acolliment dispensat per l’equip del museu iranià i per les facilitats que els han oferit per a desenvolupar la seua labor.

‘Alacant. Tresors del MARQ’ està composta per quasi 300 peces que són el resultat d’una cuidada selecció d’objectes que representen les cultures i civilitzacions que han passat pel Mediterrani des de la primera presència humana fins a l’Edat Moderna i, a més, els testimoniatges històrics aportats per l’Arxiu General de Simancas, que revelen les importants relacions mantingudes entre les corones espanyola i safaví en l’època dels grans imperis.