Mostrar la labor humanitària que la Fundació Jorge Alió per a la Prevenció de la Ceguesa realitza a Mauritània per a previndre la ceguesa. Aquest és l’objectiu que persegueix l’exposició de fotografia del ‘Projecte Nouadhibou Visió’ inaugurada per María López Iglesias, presidenta de la Fundació Jorge Alió, que recentment ha sigut nomenada per l’Ajuntament d’Alacant representant en el Consell Local de Cooperació al Desenvolupament. En la presentació de la mostra va estar acompanyada per María Conejero, edil d’Igualtat, Joventut, Immigració, Cooperació i Voluntariat de l’Ajuntament d’Alacant; així com per Francisco Candela, voluntari de la Fundació i responsable del muntatge de l’exposició.
Aquesta mostra fotogràfica s’emmarca dins de la ‘I Trobada de Cohesió Social, Cooperació i Voluntariat’ organitzat per la regidoria d’Immigració, Cooperació i Voluntariat de l’Ajuntament d’Alacant en l’edifici Sèneca. Un esdeveniment que serveix per a posar en comú informació i conéixer la realitat del treball que exerceixen en aquestes àrees diferents entitats de la ciutat alacantina.
El ‘Projecte Nouadhibou Visió’ de Cooperació Internacional va nàixer l’any 2007 amb la missió de construir el primer hospital oftalmològic a Mauritània. És una iniciativa de la Fundació Jorge Alió, presidida per María López Iglesias, i el president honorífic de la qual és el doctor Jorge Alió, catedràtic en Oftalmologia de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx. Tots dos són els responsables d’impulsar aquest projecte que tracta de respondre a les mancances de serveis mèdics, i sobretot, de medicina especialitzada, com l’oftalmologia, pròpies de la zona.