Alacant albergarà l’exhibició amb més de 200 peces en una exposició titulada «Fogueres. Retazos de la festa», que es va a inaugurar en la Sala d’exposicions de la Llotja del Peix el pròxim 10 de juliol a les 20 hores i podrà visitar-se a partir el dissabte 21 de juliol.

La presentació als mitjans ha tingut lloc aquest matí en la Casa de la Festa i ha comptat amb la presència del President de la Federació de Fogueres, Manolo Jiménez; la Bella del Foc 2018, Aleida González; el President de la Comissió del 90º aniversari, Andrés Llorens i l’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla.

Cartells, Maquetes, llibrets, estendards, ninots o alguns exemples d’indumentària, són els elements que formen aquesta gran exposició amb més de 200 peces, moltes de les quals són inèdites. Tot el que alacantins i visitants podran gaudir és gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant, així com de les diferents comissions, barraques, i particulars, que han volgut cedir les diferents peces.

Manolo Jiménez, Aleida González, la edil de Cultura, Mª Dolores Padilla i Andrés Llorens. Foto: Ajuntament d'Alacant/Ernesto Caparrós

Manolo Jiménez, Aleida González, la edil de Cultura, Mª Dolores Padilla i Andrés Llorens. Foto: Ajuntament d’Alacant/Ernesto Caparrós

La regidora de Cultura, Padilla, ha mostrat el seu total compromís a mantenir l’estreta col·laboració amb les Fogueres «ja que a més de ser festa, són sinònim de Cultura i tradició alacantina» i per tant hem d’anar de la mà.

Els visitants que s’acosten a la Llotja, trobaran un gran nombre de peces «malenconioses, que serveixen com a record de tot el viscut«, tal com ha assenyalat Jiménez, així com un recorregut per la figura de la dona i el seu paper en la festa durant aquests 90 anys.

L’exposició, per a la qual no s’han utilitzat cap de les obres del Museu de Fogueres, és un esdeveniment singular, amb el qual es tancarà l’any del 90º aniversari. En ella i en paraules de Llorens «es mostra part del bagatge patrimonial d’aquests anys, formant un compendio de xicotets i grans records posats en valor a la disposició dels alacantins i turistes«.

Finalment la Bellea del Foc, Aleida González, s’ha mostrat convençuda de l’èxit de la mostra i ha animat a tots els amants de la festa a acostar-se a la Llotja per a conèixer des d’una altra perspectiva les Fogueres.

L’exposició, que podrà visitar-se de 16 a 21.45 hores, tanca un any molt especial per a les festes oficials de la ciutat, avalat per les dades de visitants i participació durant la setmana gran del passat mes de juny.